MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Περιστατικά αναιμίας λόγω διατροφικών ελλείψεων σε παιδιά» στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον υποσιτισμό των βρεφών και των παιδιών στα κατεχόμενα έκρουσε ο τ/κ «παιδιατρικός σύλλογος». Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, η δρ. Αϊσέ Σαγιλί Ερένελ πραγματοποίησε σχετικές δηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε με λύπη ότι αρκετά παιδιά δεν είναι σε θέση να τραφούν σωστά ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τους. Και ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, έχουν προκύψει περιστατικά σοβαρής αναιμίας λόγω διατροφικών ελλείψεων (στα παιδιά)», ανέφερε η κ. Ερένελ, η οποία εστίασε στον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στα κατεχόμενα.

Advertisement

«Δεν είναι πλέον δυνατό για ορισμένα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ειδικά και συμπληρωματικά τρόφιμα. Πρόκειται για τα πιο βασικά θρεπτικά συστατικά όπως το γάλα», συμπλήρωσε η Τ/κ ιατρός.

Στα πλαίσια των δηλώσεων της, η κ. Ερένελ πρόσθεσε ότι «εκτός από τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, αποτελεί το βασικότερο δικαίωμα των παιδιών να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα με τρόπο που θα συνεχιστεί η ανάπτυξή τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network