MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Περισσότερα από πέρυσι τα φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Τα φλαμίνγκο που έφθασαν φέτος στην Κύπρο είναι αρκετά περισσότερα από πέρσι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Θήρας Νίκος Κασίνης – Σε 15 μέρες η επίσημη καταγραφη – Πάνω από 15 χιλιάδες τα φλαμίνγκο σε ολόκληρη την Κύπρο

Advertisement

 «Πριν δεκαπέντε μέρες ήταν κοντά στις 10.000. Η κακοκαιρία έχει φέρει αρκετά πουλιά, ειδικά στην Αλυκή της Λάρνακας. Είναι κάτι σύνηθες να έχουμε μεγάλους αριθμούς φλαμίνγκο τέλη Δεκεμβρίου με Ιανουάριο. Είχαμε και μεγαλύτερους αριθμούς στο παρελθόν πάνω από 20.000», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι τα φλαμίνγκο θα παραμείνουν για ακόμα μερικούς μήνες στην Κύπρο, ενώ από τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να φεύγουν προς χώρους αναπαραγωγής, τα πουλιά τα οποία είναι αναπαραγωγικά ώριμα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι τα φλαμίνγκο φωλιάζουν στη Μεσόγειο.

«Σε εμάς κυρίως έρχονται από τα παράλια της Τουρκίας, που υπάρχουν κάποιες αποικίες κοντά στη Σμύρνη. Έρχονται από τη Σαρδηνία, τη Νότια Ιταλία, έχουμε βρει στο παρελθόν φλαμίνγκο που ήρθαν από το Ιράν. Έρχονται από διάφορες χώρες γύρω μας, αλλά κυρίως από Μεσογειακές χώρες όπου φωλιάζουν. Μπορεί κάποιες να τα δει στο Ακρωτήρι, στην Αλυκή Λάρνακας, στη Λίμνη Ορόκλινης, κάποιες φορές στη Λίμνη Παραλιμνίου, όταν υπάρχει νερό. Αυτές είναι οι περιοχές που μπορεί κάποιος να δει φλαμίνγκο πέραν των Αλυκών», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε, παράλληλα, ότι τα φλαμίνγκο είναι προστατευόμενα είδη και βρίσκονται σε περιοχές προστατευόμενες, είναι περιοχές του δικτύου ΝATURA 2000, είναι περιοχές οι οποίες προστατεύονται από το νόμο, οπότε είναι προστατευόμενα και τα είδη και οι περιοχές τους.

«Σαν υπηρεσία Θήρας επιτηρούμε τις περιοχές για πάταξη της λαθροθηρίας, επιτηρούμε τις περιοχές μέσα στα πλαίσια της μηνιαίας καταγραφής που κάνουμε για τα είδη αυτά, που είναι σημαντικά για τις περιοχές. Και κάποια άλλα Τμήματα κάνουν παρόμοιους ελέγχους, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αλιείας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal