MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Περιπέτειες» με το νερό στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Διχάστηκε το ΡΤΚ στο θέμα του νερού, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους “δήμους” που θα συμβληθούν με το δίκτυο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία σε όσες τοπικές “αρχές” υπογράψουν την συμφωνία συνδρομητών.

Advertisement

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο θέμα, καθώς ενώ ο “δήμος” Λευκωσίας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, ήταν ο πρώτος που ψήφισε όχι στην εν λόγω συμφωνία και δεν θα αγοράζει νερό με τους “δημοτικούς” συμβούλους του ΡΤΚ να γέρνουν την πλάστιγγα, σε άλλους “δήμους” οι “δημοτικοί” σύμβουλοι του ίδιου κόμματος είχαν ψηφίσει ναι. Όπως στο “δήμο” Αμμοχώστου που θα αγοράζει τελικά νερό από το δίκτυο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία.

Οι “δημοτικοί” σύμβουλοι του ΡΤΚ στη Λευκωσία με κοινή ανακοίνωσή τους χθες διευκρίνισαν ότι η αρνητική ψήφος για τον “δήμο” Λευκωσίας δεν ήταν για το νερό, αλλά για την τιμή αγοράς του καθώς βρίσκει ακριβή την τιμή των 2.30 ΤΛ (0,76 σεντ). Ο “δήμαρχος” Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί δήλωσε πάντως ανήσυχος για το γεγονός ότι θα παρέχει νερό με τάνκερ, την υγιεινή των οποίων δεν γνωρίζει.

Ο “υπουργός” γεωργίας και φυσικών πόρων, Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες ότι το πρωτόκολλο για το νερό (συμφωνία συνδρομητή) υπέγραψαν ήδη 10 “δήμοι” (από τους 28), ενώ 8 έχουν λάβει θετική απόφαση αλλά δεν υπέγραψαν ακόμη. Η τιμή των 2,30 ΤΛ ανέφερε, δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ίσχυε παλιότερα. Την ερχόμενη εβδομάδα γράφει η Χαβαντίς ότι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά το τι θα ισχύει για τους “δήμους” που δεν υπέγραψαν και δεν θα συμβληθούν στο μεταβατικό αυτό στάδιο με το δίκτυο του νερού, την λειτουργία και διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας (DSI) μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφορών και να κατοχυρωθεί σε κάποια εταιρεία.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου σε συνάντησή του με τον “υπουργό” τουρισμού, Φικτί Ατάογλου δήλωσε η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα δεν θα βοηθήσει μόνο την οικονομία και τον τουρισμό, αλλά θα φέρει ανάπτυξη και προτρέπει την καλλιέργεια στην Κύπρο ελιάς, χαρουπιού και αμυγδάλου.

Στο μεταξύ, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν έχει επιδιορθωθεί η βλάβη στην ηλεκτρονική βάνα του συστήματος που επρόκειτο να μεταφέρει το νερό δοκιμαστικά σε πέντε “δήμους”, ένας εκ των οποίων ήταν και ο “δήμος” Λευκωσίας. Η Χαβαντίς πάντως δημοσιεύει φωτογραφία πως ενώ το νερό δεν έχει φτάσει ακόμη στις βρύσες οι πολίτες πηγαίνουν στο φράγμα στα Πάναγρα και ψαρεύουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network