MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Περιοδεία Επιτροπής Παιδείας σε σχολεία σε Αμμόχωστο και Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Επισκέψεις στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, στην Τεχνική Σχολή στο Αυγόρου και στο Λύκειο Βεργίνας στην Λάρνακα, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας

Εκ μέρους της Επιτροπής, ο Βουλευτής Γιώργος Κάρουλας ανέφερε πως “αυτό που έχουμε να πούμε και για τα τρία σχολεία, που έχουμε επισκεφθεί, είναι η κραυγή αγωνίας τόσο των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και μαθητών, όπως και γενικά όλων των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους και την Επιτροπή Παιδείας, η οποία συμβάλλει στο μέτρο της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας όπου υπάρχει μια εξαίρετη συνεργασία με το Υπουργείο για αυτά τα ζητήματα, για να βελτιωθούν κάποιες πολιτικές”.

Advertisement

Ο κ. Κάρουλας αναφέρθηκε στο θέμα των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία, λέγοντας πως τους απασχολεί έντονα το ζήτημα. «Αυτό που λέμε σήμερα εμφαντικά είναι ότι οι πολιτικές που αφορούν και τα μαθησιακά αποτελέσματα σε σχέση με τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, πρέπει συνεχώς να ενδυναμώνονται και στο πλαίσιο της επικείμενης συζήτησης στην Επιτροπή Παιδείας των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αυτό πρέπει να τύχει ειδικού χειρισμού ως μια ειδική κατηγορία σχολείων, πάντα με άξονα, με τελικό αποτέλεσμα, τα βέλτιστα δυνατά μαθησιακά αποτελέσματα για όλα τα παιδιά».

Δήλωσε περαιτέρω πως αυτό που αποκόμισαν κατά τις επισκέψεις τους σήμερα, είναι, επίσης, η ρύθμιση νομοθετικών ζητημάτων που άπτονται της διαχείρισης των σχολικών χώρων στις Τεχνικές Σχολές. «Παράλληλα, τολμώ να πω, με την απαίτησή μας να ενδυναμωθεί η πολιτική για τη βελτίωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο που παρατηρούνται μεγάλα κενά στην αγορά εργασίας για τεχνίτες για τεχνικά επαγγέλματα», σημείωσε.

Αυτό, πρόσθεσε, «είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κτίσουμε όλοι μαζί συλλογικά και αναμένουμε σχετικό πλάνο και ολοκληρωμένο σχέδιο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο πρέπει να φανεί και στον προϋπολογισμό του κράτους αυτή η προσπάθεια που υπάρχει έντονη ανάγκη σήμερα».

Ανέφερε πως «έχουμε επίσης γίνει δέκτες ζητημάτων για την αναγκαιότητα συνεργασίας κυβερνητικών τμημάτων. Όσον αφορά για παράδειγμα το Υπουργείο Παιδείας με το Υφυπουργείο Πρόνοιας και την Αστυνομία για ρύθμιση ζητημάτων παραβατικότητας αλλά και της αναγκαίας προσοχής σε παιδιά με αποκλίνουσα συμπεριφορά».

Επίσης, πρόσθεσε, «έχουμε γίνει δέκτες ζητημάτων που αφορούν τις κτιριακές υποδομές», σημειώνοντας πως «αυτές πρέπει συνεχώς να βελτιώνονται, να είναι στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας». Ο κ. Κάρουλας είπε πως έχουν γίνει πάρα πολλά και γίνονται πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, όμως υπάρχει ανάγκη να γίνουν περισσότερα στο πλαίσιο συγκεκριμένου πλάνου για την κάθε σχολική μονάδα για τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας και ιδιαίτερα όπως το Λύκειο και Γυμνάσιο Βεργίνας στη Λάρνακα.

«Είναι πολλά τα ζητήματα, είναι ένα σχολείο, το οποίο έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όπως και άλλα σχολεία σε όλη την Κύπρο, τα οποία χρειάζονται τη συνεχή προσοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Κάρουλας αναφέρθηκε στον υπερπληθυσμό στα σχολεία. «Υπάρχουν πολλά σχολεία σήμερα στην Κύπρο, με αυξημένο αριθμό μαθητών από όσο θα έπρεπε να ήταν και αναμένουμε πάντα στο πλαίσιο δυνατό του προϋπολογισμού σχετικό σχεδιασμό για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι υφιστάμενες». Σύνδεσε τον υπερπληθυσμό στα σχολεία με τα μαθησιακά αποτελέσματα. Άρα, είπε, χρειάζονται την προσοχή του Υπουργείου Παιδείας.

«Στόχος μας είναι όλοι εδώ να συμβάλουμε δημιουργικά προς αυτή την κατεύθυνση και εποικοδομητικά αλλά και εκεί και όπου χρειάζεται να γίνεται και η απαραίτητη κριτική πάντα προς όφελος των παιδιών μας που πρέπει να είναι στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network