MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Περί… ψύχωσης ο λόγος

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν έχει τελειωμό η κόντρα Υπουργού Εσωτερικών-Γενικού Ελεγκτή – Περί ψύχωσης ο λόγος – Απάντηση στην απάντηση

Advertisement

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι ο Γενικός Ελεγκτής τον έχει στοχοποιήσει κατά τρόπο ψυχωτικό. Ο κύριος Χάσικος είπε ότι «ο έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και επιβαλλόμενος αλλά δεν μπορεί εν ονόματι του ελέγχου να στοχοποιείται Υπουργός ή να διασύρεται Υπουργός μέσω του Τύπου ή άλλως πως».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας συνάντησης που είχε με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, ο κ. Χάσικος κληθείς να αναφερθεί στο θέμα σημείωσε: «Να πω κατ΄ αρχήν ότι σε σχέση με τον ισχυρισμό του Γενικού Ελεγκτή και το ενδεχόμενο ασυμβιβάστου του Υπουργού των Εσωτερικών, έχω διορίσει δικηγόρο μου τον κ. Αλέκο Μαρκίδη. Θα σας δώσω την σχετική αλληλογραφία Επιτροπής -Υπουργού αλλά και Δικηγόρου μου με την Επιτροπής».

Εγώ επιμένω, συνέχισε, ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, δεν θέλω να πω πολλά για το θέμα τούτο ούτε θέλω να επηρεάσω καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Επιτροπή (Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου) σε καμία περίπτωση.

«Περιμένω κι εγώ να συνεδριάσει η Επιτροπή και να μου πει τι άλλο θέλει από εμένα. Τώρα ο Γενικός Ελεγκτής όπως θα είδατε στον Τύπο συνεχίζει. Εκείνο που είδα σήμερα στις εφημερίδες είναι ότι ο Γενικός Ελεγκτής καλεί τον Φορέα Διαχείρισης Ενοικίασης Κρατικών Κτηρίων να μην νοικιάσει το κράτος το κτήριο του Χάσικου», πρόσθεσε.

«Υπάρχει, σημείωσε, θεσμοθετημένο όργανο που είναι ο Φορέας που ασχολείται με αυτά, εκείνο θα αποφασίσει αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατά τρόπο ψυχωτικό, ψυχωτικής συμπεριφοράς, έχει στοχοποιήσει ουσιαστικά τον Υπουργό Εσωτερικών».

Εγώ προτιμώ, συνέχισε, να μείνω ψύχραιμος από την μια αλλά και από την άλλη θέλω να στείλω ένα μήνυμα: «Οσον και να ψάξει, που έψαξε – ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας πέντε-έξι έρευνες για θέματα που έχουν σχέση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Πολλαπλάσιες αυτών ίσως να μην είδαν το φως της δημοσιότητας. Να πω ότι ήταν για παράδειγμα, ένα μήνα λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε συγκεκριμένο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών και μελετούσε φακέλους. Για να βρει τι; Δικαίωμα του».

«Ο έλεγχος είπα και ευπρόσδεκτος αλλά και επιβαλλόμενος. Δεν μπορεί όμως εν ονόματι του ελέγχου να στοχοποιείται Υπουργός ή να διασύρεται Υπουργός μέσω του Τύπου ή άλλως πως. Θα δούμε», κατέληξε ο κ. Χάσικος.

Απάντηση μέσω… Μπαμπινιώτη

Στις δηλώσεις Χάσικου, περί «ψύχωσης» του Γενικού Ελεγκτή μαζί του, απάντησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με ανακοίνωσή που εξέδωσε με αναφορές στο λεξικό του Μπαμπινιώτη.

Ο Γενικός Ελεγκτής κάλεσε τους πολίτες να ανατρέξουν σε κάποιο λεξικό, όπως το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Μπαμπινιώτη, στο οποίο εξηγείται o όρος της λέξης «ψύχωση».

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

Με χθεσινή Έκθεση της η Ελεγκτική Υπηρεσία κατέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ενοικίαση κτηρίου, για τη στέγαση των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, στο Κτήριο Alpha Business Centre, στην οδό Πινδάρου 27, στη Λευκωσία. Η Έκθεση καταλήγει με το εξής συμπέρασμα:

• για την περίοδο μέχρι την 31.12.2015 δεν εφαρμόστηκε η πολιτική μείωσης των ενοικίων όπως ορθά είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14.12.2011, ενώ μάλιστα το Τμήμα Κτηματολογίου είχε επισημάνει ότι το ενοίκιο ήταν πολύ ψηλό,
• για την περίοδο μετά την 1.1.2016, όταν έγινε η πρώτη επέκταση και ακολούθως όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός (για την περίοδο μετά την 1.1.2017), δεν τηρήθηκαν οι αρχές διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και δεν διασφαλίστηκε το δημόσιο συμφέρον.

Καταλήξαμε με την εισήγηση ότι η προταθείσα από το ΤΠΑ υπογραφή νέας σύμβασης δεν πρέπει να εγκριθεί από τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κυβερνητικών Υπηρεσιών, αλλά να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός στη βάση των πιο πάνω παρατηρήσεων μας, με στόχο να εξευρεθεί κτήριο με καλύτερο συνδυασμό ποιότητας/τιμής.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατά τρόπο ψυχωτικό, ψυχωτικής συμπεριφοράς, έχει στοχοποιήσει ουσιαστικά τον Υπουργό Εσωτερικών».

Οι πολίτες θα έχουν καλύτερη εικόνα για τη στάση του Υπουργού έναντι του Γενικού Ελεγκτή αν ανατρέξουν σε κάποιο λεξικό, όπως το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, στο οποίο εξηγείται ότι:
Ψύχωση – 1. Ιατρ. ψυχική νόσος που εκδηλώνεται με δημιουργία ψευδαισθήσεων και παραληρηματικών ιδεών, καθώς και με σοβαρή ανεπάρκεια κρίσεως και αντιλήψεως, ειδικότερα ως προς την αντίληψη της πραγματικότητας, την επικοινωνία με τους άλλους και την κρισιμότητα της κατάστασης του ίδιου του πάσχοντος: μανιοκαταθλιπτική / οργανική /παιδική / συλλογική / γεροντική / χρόνια / διαλείπουσα ψύχωση 2. Μεταφορικά: η ιδιαίτερη ροπή (προς κάτι): έχει ψύχωση με τα μαθηματικά / με τα ηλεκτρονικά / με το ποδόσφαιρο ΣΥΝ. πάθος, λατρεία, τρέλα – ψυχωτικός

Δεν έχουμε άλλα σχόλια. Άλλωστε οι πολίτες έχουν κρίση. Επιβεβαιώνεται όμως η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή, σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση του Οργανισμού το Oxygono, σε συνεργασία με την Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, για το επίπεδο ηθικής δεοντολογίας. Εν πάση περιπτώσει, η συμπεριφορά των Υπουργών κρίνεται από τους πολίτες και ελέγχεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network