MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Περδίκης: Πολύ αρνητικός στην ενημέρωση των κομμάτων ο Πρόεδρος

Advertisement

Sponsored by exness

Τη θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πολύ αρνητικός στην ενημέρωση των κομμάτων για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος απεύθυνε έκκληση για συνεργασία όλων των κομμάτων προς αντιμετώπιση των αρνητικών ενεργειών του Προέδρου

Advertisement

Στις δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «εμείς θεωρούμε ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ αρνητικός στον τομέα της ενημέρωσης των υπολοίπων των κομμάτων».«Πλην του ΔΗΣΥ όλα τα κόμματα ζητήσαμε να γίνει η συνάντηση που προγραμματίζεται για αύριο το απόγευμα σήμερα, του δώσαμε και συγκεκριμένη πρόταση. Αρνήθηκε. Του ζητήθηκαν τα έγγραφα. Αρνήθηκε», είπε.

Αναφορά έκανε σε λαϊκή παροιμία ότι «όποιος περπατά στα σκοτεινά θα πέσει σίγουρα στη λακκούβα».Για τη αποχώρηση των αρχηγών ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είπε ότι «παρά το δικαιολογημένο θυμό και την απογοήτευση των δύο κομμάτων όφειλαν κατά την άποψή μας να παραμείνουν στη σύσκεψη να εκφράσουν την αντίθεσή τους, αλλά και τη θέση τους στα υπόλοιπα πολύ σημαντικά θέματα”.

Αφού, όπως είπε, και τα δύο κόμματα έχουν πολλά να προσφέρουν.Απεύθυνε επίσης έκκληση «να υπάρξει συνεργασία στην αντιμετώπιση των αρνητικών ενεργειών της κυβέρνησης δυστυχώς σε όλα τα επίπεδα».

Μεταφέραμε την κραυγή αγωνίας του λαού

«Ήρθαμε προετοιμασμένοι να καταθέσουμε προτάσεις και εισηγήσεις και κυρίως να μεταφέρουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την φρικτή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία», ανέφερε ο κ. Περδίκης στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.«Κόσμος ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές, δεν βρίσκει την υγεία του, υπάρχει τεράστιος πόνος και ταλαιπωρία και οι γιατροί και οι νοσοκόμοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, γιατροί φεύγουν από το δημόσιο δημιουργώντας και άλλα κενά, καθυστερούν αποφάσεις, υπάρχει διαφθορά στη δημόσια υγεία, υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, «όλα αυτά οι αρχηγοί των κομμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκαν στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσουν να λύονται αυτά τα ζητήματα, χρόνο κατά τον οποίο θα προχωρά και το ΓεΣΥ».

Ήρθαμε σήμερα για να πούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του το είπαμε, ανέφερε, «ότι τίποτε από αυτά έγινε, ότι παραβιάστηκε και από τον Πρόεδρο και από τα κόμματα και από τα Υπουργεία η δέσμευση ότι θα επιλύονται τα προβλήματα στη δημόσια υγεία». Αντί να μειωθούν τα προβλήματα, συμπλήρωσε, «αυξάνονται».Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών είπε ακόμη ότι «ήταν σημαντικό να είμαστε εδώ σήμερα, για να μεταφέρουμε αυτή την κραυγή αγωνίας του κυπριακού λαού σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία».

«Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον Πρόεδρο ότι σ` αυτόν το διακομματικό διάλογο πρέπει να μπουν και άλλα σημαντικά θέματα που εκκρεμούν και στα οποία δεσμεύθηκε ότι θα έχει παρέμβαση», ανέφερε, δίνοντας τα παραδείγματα του ωραρίου καταστημάτων και την υπόθεση των αξιογράφων. «Δυστυχώς δεν πείσαμε», πρόσθεσε.

Καταφέραμε όμως, συνέχισε ο κ. Περδίκης «να ανατρέψουμε την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να στρεψοδικήσει, να αποφύγει την εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου για το χρονοδιάγραμμα για το ΓεΣΥ, να βάλει εκ του πονηρού ιδέες ότι τάχα μου η ΕΕ δεν θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, ή ότι τάχα μου το κόστος θα είναι πολύ ψηλό και θα χρειαστούν νέες φορολογίες».

«Χρειάστηκε να γίνει πάρα πολλή συζήτηση σε έντονο τόνο για να αποτραπεί αυτή προσπάθεια», ανέφερε.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network