MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Περδίκης: Επικίνδυνες και προκλητικές οι δηλώσεις Έιντε

Advertisement

Sponsored by exness

Επικίνδυνες και προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και κάλεσε τον κ. Έιντε να εξηγήσει πως από τη στιγμή που ο ίδιος θεωρεί πως δεν είθισται τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να συμμετέχουν σε διεθνή διάσκεψη προσκαλεί ηγέτη παράνομου καθεστώτος να προσέλθει ενώπιον του ΣΑ για ενημέρωση.

«Γιατί μας έβγαλε και αυτό το λαγό από το καπέλο του ο κ. Έιντε λέγοντας μας ότι μπορούν να προσκληθούν οι δύο ηγέτες στο ΣΑ για να το ενημερώσουν» είπε και πρόσθεσε πως θέση του Κινήματος Οικολόγων είναι ότι «είναι ευθύνη, επιδίωξη και στόχος της ε/κ πλευράς και της κυπριακής Κυβέρνησης να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της Διάσκεψης της Γενεύης τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ, η ΕΕ ως ενεργό μέλος και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Advertisement

Η συνταγή της πενταμερούς έχει δοκιμαστεί και δεν έφερε αποτελέσματα. Επιμένουμε λοιπόν ότι πρέπει να διευρυνθεί η Διάσκεψη, να συμμετάσχουν περισσότερα μέρη και να υποστεί την απαραίτητη πίεση η Τουρκία για να εγκαταλείψει τη θέση της για παραμονή στρατευμάτων» δήλωσε.

Πρόσθεσε δε με αφορμή και τα όσα λέγονται «για τάχα νέα θέση του Ακιντζί», ότι η πάγια θέση του Μουσταφά Ακιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 15-20 χρόνια και στο τέλος αυτής της περιόδου να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πλήρους αποχώρησης των στρατευμάτων υπό αυστηρές προϋποθέσεις τις οποίες όταν διαβάσει κανείς καταλαβαίνει ότι ακυρώνουν «την τάχα παραχώρηση για ενδεχόμενο μηδενικής παραμονής στρατευμάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network