MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πέραν των 65 χιλιάδων η «λυπητερή» για τα ατυχήματα με περιπολικά

Advertisement

Sponsored by exness

Οι κλήσεις που ακυρώθηκαν λόγω λανθασμένων καταχωρήσεων και άλλων λαθών από τα μέλη της δύναμης καθώς και η αύξηση των δυστυχημάτων με εμπλοκή περιπολικών είναι μεταξύ των όσων καταγράφονται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε

Τεχνικά προβλήματα στον εξοπλισμό της Αστυνομίας οδηγούν στην έκδοση λανθασμένων εξωδίκων από τα μέλη της δύναμης.

Advertisement

Αυτό καταγράφεται στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τα έτη 2019-2020, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

«Παρατηρήσαμε αύξηση στις ακυρώσεις εξωδίκων κλήσεων, λόγω λανθασμένων
καταχωρίσεων και άλλων λαθών από τα μέλη της Αστυνομίας κατά την έκδοσή τους» όπως καταγράφει στην έκθεση του ο Ελεγκτής.

Σύμφωνα με το μηχανογραφημένο σύστημα, κατά το 2019 ακυρώθηκαν 837 κλήσεις (2018: 684) από το σύνολο των 211.120 εξωδίκων κλήσεων που εκδόθηκαν.
Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, 433 κλήσεις (52% επί του συνόλου) ακυρώθηκαν, λόγω λανθασμένων καταχωρίσεων και άλλων λαθών από τα μέλη της Αστυνομίας κατά την έκδοση των εξώδικων κλήσεων τροχαίας, 130 λόγω ανύπαρκτων καταγγελιών εκ μέρους της Αστυνομίας, 268 ακυρώθηκαν με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα και 6 μετατράπηκαν από εξώδικες σε ποινικές.

Η ελεγκτική υπηρεσία εισηγείται όπως εντατικοποιηθούν τα μέτρα για αναβάθμιση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για έκδοση των εξωδίκων και να καταβληθούν προσπάθειες για έγκαιρη ενημέρωση των ηλεκτρονικών συστημάτων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, που αφορούν στην εγκυρότητα των εγγράφων των οδηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Αυξημένα τα αστυνομικά δυστυχήματα

Επιπλέον, στην έκθεση της Ελεγκτικής καταγράφεται αύξηση στα αστυνομικά δυστυχήματα καθώς και σύσταση όπως καταβληθεί προσπάθεια για μείωση τους. «Επιπλέον σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται αλόγιστη ή επικίνδυνη πράξη, από πλευράς μελών,
να αποδίδονται ευθύνες, στη βάση της σχετικής επιστολής του Γενικού Εισαγγελέα της
Δημοκρατίας» όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης κατά το έτος 2019 ενεπλάκησαν σε τροχαία δυστυχήματα 67 αστυνομικά οχήματα (64 το 2018). Στα 41 από αυτά έφεραν ευθύνη τα μέλη της Αστυνομίας (37 το 2018), ενώ σε τρεις περιπτώσεις υπήρχε συντρέχουσα ευθύνη μελών της Αστυνομίας και πολιτών (μιας το 2018).

Το συνολικό ύψος των ζημιών, στα αστυνομικά οχήματα για το 2019, ανήλθε σε €67.798. Σε καμιά περίπτωση δεν αποδόθηκε ευθύνη σε μέλος της Αστυνομίας.

«Οι υποθέσεις που αφορούν σε τροχαίες συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικά οχήματα, διαβιβάζονται στο Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου για μελέτη και τελικές οδηγίες. Από τη μελέτη της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά δεν προέκυψε αλόγιστη ή επικίνδυνη πράξη ή συμπεριφορά εκ μέρους των εμπλεκομένων αστυνομικών, που να δικαιολογεί την προσαγωγή τους ενώπιον δικαστηρίου. Οι πλείστες των περιπτώσεων αφορούσαν σε συνήθεις οδικές συγκρούσεις, που προκλήθηκαν από στιγμιαία απροσεξία ή αμέλεια και από τις 67 τροχαίες συγκρούσεις, έχει αποδοθεί ευθύνη σε 41 μέλη, τα οποία δεν έχουν προσαχθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Επισήμανε, παράλληλα, ότι αριθμός συγκρούσεων
προκλήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων τους, με σκοπό την πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, αλλά και η διαφύλαξη της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας» ήταν η θέση του Αρχηγού Αστυνομίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network