MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πέραν των 300 σεισμών τα τελευταία 5 χρόνια στην περιοχή – Τι ισχύει για την Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην περιοχή – Πέραν των 300 σεισμών τα τελευταία 5 χρόνια – Ποια τα θετικά της καθημερινής σεισμικής δραστηριότητας στην Κύπρο

Συνεχίζεται το μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην περιοχή με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης να βλέπει στα θετικά την όλη δραστηριότητα καθώς ενδέχεται αυτό να αποτρέψει ένα ισχυρότερο και μεγαλύτερο σεισμό.

Advertisement

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη στις 08:27.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 16 χιλιόμετρα νότιο-ανατολικά της πόλης της Πάφου και εστιακό βάθος 28 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού.

Πέραν των 300 σεισμών τα τελευταία 5 χρόνια στην περιοχή

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Διευθυντής Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, ανέφερε πως «είναι μια περιοχή που έχει δώσει τα πέντε τελευταία χρόνια γύρω στους 300 σεισμούς και στις 26 Απριλίου του 2022 είχε δώσε ένα σεισμό της τάξης των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Αναφερόμενος στο σημερινό σεισμό ο κ. Χατζηγεωργίου πως είναι μέσα στη φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα που έχουμε στην περιοχή.  Υπέδειξε επίσης πως «είμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή και καθημερινά καταγράφονται σεισμοί, όμως οι πιο πολλοί δεν είναι αισθητοί».

Εξήγησε δε, πως είναι θετικό το γεγονός ότι καταγράφεται καθημερινά σεισμική δραστηριότητα, καθώς «δε συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες ώστε να δώσει ένα πιο μεγάλο σεισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχουμε μεγάλο σεισμό.

«Το λέμε κατά επανάληψη πως δεν μπορούμε να προβλέψουμε αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε ένα μεγάλο σεισμό στην Κύπρο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network