MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πέραν των 17.000 έκαναν οριστική υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος

Advertisement

Sponsored by exness

Πέραν των 17.000 έκαναν οριστική υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος – Άρχισαν οι παρουσιάσεις από Τμήμα Φορολογίας 

Advertisement

Πέραν των 17.000 φορολογουμένων έχουν εισέλθει μέχρι τις 18 Ιουνίου στο σύστημα TAXISnet και έχουν κάνει οριστική υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2017, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, προσθέτοντας παράλληλα ότι πέραν των 14.000 φορολογουμένων έχουν κάνει προσωρινή φύλαξη της δήλωσης τους.

Ο κ. Μαρκίδης εξήγησε ότι η προσωρινή φύλαξη της φορολογικής δήλωσης δίνει την δυνατότητα στον φορολογούμενο να επανέλθει και να συμπληρώσει στοιχεία που δεν συμπλήρωσε αρχικά ή να ελέγξει εκ νέου τα στοιχεία που έχει ήδη συμπληρώσει.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Τμήμα Φορολογίας ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία παρουσιάσεων προς τους φορολογουμένους σε σχέση με τον τρόπο συμπλήρωσης της Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτού και Αυτοεργοδοτούμενου (με ετήσιο κύκλο εργασιών κάτω των €70.000)

Πρόσθεσε ότι οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε πέραν των 40 σημείων, παγκύπρια, όπως είναι μεταξύ άλλων παρουσιάσεις σε Δήμους, Κοινότητες, οργανωμένα σύνολα και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο κ. Μαρκίδης κάλεσε τους φορολογούμενους να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις γιατί αυτές αποτελούν ευκαιρία, όπως είπε, για να ενημερωθούν από τους λειτουργούς του Τμήματος Φορολογίας και να λύσουν απορίες που ενδεχομένως έχουν για την χρήση του TAXISnet ή την συμπλήρωση της φορολογικής του δήλωσης.

Ανέφερε ότι οι παρουσιάσεις γίνονται από λειτουργούς του Τμήματος σε ώρες μετά την εργασία τους, όπως τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, και σημείωσε ότι «προσπαθήσαμε οι παρουσιάσεις να γίνονται σε ώρες που εξυπηρετούν τους φορολογούμενους».

Ανέφερε επίσης ότι οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των παρουσιάσεων δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο Τύπο αλλά  υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, η 31η Οκτωβρίου 2018 είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτού και Αυτοεργοδοτούμενου καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal