MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πέραν των 1400 εθελοντών συνέβαλαν στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς

Advertisement

Sponsored by exness

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές που επιχείρησαν στα πύρινα μέτωπα εκφράζει με ανακοίνωση του ο μη κυβερνητικός οργανισμός REACTION, όπως επίσης και προς τον κόσμο και τις εταιρίες που απέστειλαν τις προμήθειες στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά και προς τον Επίτροπο Εθελοντισμού για τη συνεργασία.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου, πέραν των 1.400 εθελοντών είχαν περάσει από το Κέντρο Συντονισμού των Εθελοντών στην Γαλάτα και εγγράφηκαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ εκκρεμούσαν ακόμα 2.500 αιτήματα.

Προστίθεται ότι δεν έλειψαν και κάποια παράπονα από τους εθελοντές για τη μη αξιοποίησή τους, όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση με ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά, ύψιστος στόχος είναι η ασφάλεια των εθελοντών.

Η «άτακτη εμπλοκή» εθελοντών στα πύρινα μέτωπα θα ήταν επικίνδυνη όχι μόνο για τους εθελοντές αλλά και για τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην πυρόσβεση, προσθέτει ο κ. Σταύρου.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι αν και η συγκεκριμένη πυρκαγιά έλαβε τεράστιες και απρόβλεπτες διαστάσεις, υπήρξε ωστόσο καλός συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων υπό τις δύσκολες αυτές περιστάσεις. Το Συντονιστικό Κέντρο των Εθελοντών είχε μια άψογη συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, προστίθεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Συντονισμού Εθελοντικών Ομάδων και Εθελοντών για κρίσιμες καταστάσεις, ώστε να εκπαιδευτούν ομάδες και να ενημερωθεί το κοινό που, πως και εάν μπορεί να βοηθήσει.

Τέλος, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του REACTION, Κυριακή Παπαδάμου η ανταπόκριση και η υποστήριξη του κόσμου αλλά και ιδιωτικών εταιριών ήταν συγκινητική.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τι θα γίνει;

Protathlima