MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΕΟ: H Κυβέρνηση επιμένει να διαιωνίζει μια κατάφωρη αδικία

Advertisement

Sponsored by exness

Διαιώνιση μιας αδικίας σε βάρος εισφορέων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων που ενώ επέλεξαν να μην συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους δεν έχουν το δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας ή ασθενείας, καταλογίζει η ΠΕΟ στην Κυβέρνηση με αφορμή την αναπομπή του σχετικού νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση επιμένει να διαιωνίζει μια κατάφωρη και προφανή αδικία σε βάρος εκείνων των ασφαλισμένων – εισφορέων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων που επέλεξαν να μην πάρουν σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας τους για να μην τους επιβληθεί η αποκοπή 12% από τη σύνταξη τους, εργάζονται, εισφέρουν στο Τ.Κ.Α. αλλά όταν αρρωστήσουν ή μένουν άνεργοι δεν έχουν το δικαίωμα να πληρωθούν επίδομα ασθενείας ή ανεργίας», αναφέρει η ΠΕΟ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Advertisement

Σύμφωνα με την συντεχνία, συνεχίζοντας αυτή τη διάκριση ανάμεσα στους ασφαλισμένους στο ΤΚΑ «ουσιαστικά το ΤΚΑ λειτουργεί διπλά τιμωρητικά για μια ομάδα εργαζομένων. Τους τιμωρεί με μείωση 12% στη σύνταξη τους αν πάρουν σύνταξη στα 63 και αν συνεχίσουν να εργάζονται έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους άλλους ασφαλισμένους εισφορείς».

«Υπήρχαν πολλές δυνατότητες όλα αυτά τα χρόνια που θέτουμε το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας αυτό να επιλυθεί», σημειώνει η ΠΕΟ και καταλήγει λέγοντας ότι οι «οι αιτιάσεις που κατά καιρούς προβλήθηκαν από το Υπουργείο για δήθεν κινδύνους καταχρήσεων ή άλλα νομικά ζητήματα που εγέρθηκαν μπορούν όταν θέλουν να αντιμετωπιστούν. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να λύσει το ζήτημα απονέμοντας δικαιοσύνη και ισονομία στους ασφαλισμένους του ΤΚΑ».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network