MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΕΟ για καλάθι νοικοκυριού: Οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να παρέχει ουσιαστική κάλυψη στους καταναλωτές

Advertisement

Sponsored by exness

Oποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να παρέχει ουσιαστική κάλυψη στους καταναλωτές, λέει η ΠΕΟ για το καλάθι του νοικοκυριού

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την πρόθεση του Υπουργικού Συμβουλίου να προωθήσει τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας ώστε να δίνεται η δυνατότητα έκδοσης διατάγματος με το οποίο κατάλογος προϊόντων θα περιλαμβάνεται στο λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού και ότι διατηρεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Advertisement

«Αν η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση για να προωθήσει την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων που θα προστατεύουν την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες από το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, διαθέτει στα χέρια της εργαλεία που της επιτρέπουν να το πράξει, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ και η εφαρμογή ανώτατης τιμής πώλησης σε βασικά καταναλωτικά αγαθά», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι όπως συμβαίνει και σήμερα, ο καθορισμός των τιμών και των προϊόντων που θα ενταχθούν στο καλάθι επαφίεται στις επιχειρήσεις και παράλληλα, προσθέτει, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα γίνεται ο έλεγχος της αγοράς.

«Από την ενημέρωση που έχουμε λάβει για την εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που εξ αρχής προσφέρονταν προς τους καταναλωτές σε τιμές προσφοράς, μπήκαν στον κατάλογο του καλαθιού», αναφέρει.

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι σε μια κρίσιμη για τους καταναλωτές περίοδο, οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να παρέχει ουσιαστική κάλυψη προς τους καταναλωτές και όχι να επαφίεται στην «καλή προαίρεση των επιχειρήσεων» και προσθέτει πως το πρόβλημα των ψηλών τιμών δεν αντιμετωπίζεται με την προώθηση ημίμετρων, αλλά με την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση της η ΠΕΟ αναφέρει ότι ήδη μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί μια οριζόντια και χωρίς έλεγχο αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης «και το τσουνάμι της ακρίβειας το έχουν φορτωθεί οι καταναλωτές, ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι, μέσα από την διάβρωση της αγοραστικής τους δύναμης και της υποχώρησης του βιοτικού τους επιπέδου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network