MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πέντε θέματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις Αναστασιάδη – Τσίπρα

Advertisement

Sponsored by exness

Πέντε ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν, κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα, και η οποία έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκος Χριστοδουλίδη.

Advertisement

Καταρχήν, όπως είπε “έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την δημιουργηθείσα κατάσταση πραγμάτων. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για τη απόφαση της Τουρκικής πλευράς να μην συμμετάσχει στο διάλογο, αλλά εξέφρασε και την ευχή και την ετοιμότητά του όπως ο διάλογος επαναρχίσει το συντομότερο δυνατό”.

Ακολούθως, ανάφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, “ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, το επερχόμενο δημοψήφισμα και πως επηρεάζει γενικότερα την συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης”.

Επιπλέον, “έγινε συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κυρίαρχο θέμα τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης”.

Στη συνέχεια, σημείωσε ο Εκπρόσωπος, “συζητήθηκαν οι επερχόμενες τριμερείς ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, όπως και άλλα κράτη. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ σύντομα, εντός Μαΐου, αν θέλετε να είμαι πιο συγκεκριμένος μια νέα τριμερή συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ τέλος συζητήθηκε το θέμα της συνόδου των κρατών του Νότου, όπως γνωρίζεται η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, έχει καθοριστεί η ημερομηνία, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και έγινε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός για εκείνα τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συνάντηση των κρατών του Νότου”, κατέληξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή :ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network