MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πενταπλασιάστηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων στο κατεχόμενο Τρίκωμο. «Ρώσοι, Ουκρανοί και Ισραηλινοί…»

Advertisement

Sponsored by exness

Στις 200.000 στερλίνες έφθασαν οι τιμές – Τι γράφεται στον τουρκοκυπριακό Τύπο

Με τίτλο «Ξεφύγαμε» η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου έχει φτάσεις τις 200.000 στερλίνες σημειώνοντας ότι τα διαμερίσματα πωλούνται από τα σχέδια και οι τιμές τους έχουν πενταπλασιαστεί σε δύο χρόνια!

Advertisement

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ρώσοι, Ουκρανοί και Ισραηλινοί που θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους στις χώρες τους, εξακολουθούν ν’ αγοράζουν ακίνητα για να εγκατασταθούν στα κατεχόμενα. Σε αυτούς έχουν προστεθεί και κάποιοι Ιρανοί. Το γεγονός, σημειώνει η εφημερίδα, ότι όλοι οι ξένοι σπεύδουν ν’ αγοράσουν ακίνητα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή Τρικώμου και μάλιστα από τα σχέδια, γεγονός που οδηγεί τις τιμές προς τα πάνω.

Η Ντιαλόγκ γράφει ότι διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων που πριν δύο χρόνια στοίχιζαν 50.000 με 70.000 στερλίνες σήμερα πωλούνται προς 200.000, ενώ τα διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων αρχίζουν από 350.000 στερλίνες. Σημειώνει επίσης ότι την κατάσταση αυτή παρακολουθούν με ανησυχία οι Ε/κ.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι το περιουσιακό ζήτημα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση ενδεχόμενης λύσης στο Κυπριακό και γι’ αυτό ζήτησε η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» να καταστεί λειτουργική και αποτελεσματική.

Κατά τον κ. Οζερσάι το ΕΔΑΔ έχει δημιουργήσει μια σημαντική ευκαιρία για την αγορά ε/κ ακινήτων στο βορρά. «Δεν είναι ακόμη πολύ αργά για να ληφθούν μέτρα για αυτό το θέμα» είπε, ενώ ζήτησε να βρεθούν πόροι ώστε η «επιτροπή» να καταστεί αποτελεσματική.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ για το θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σχολίασε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αλήθεια». Η Ντιαλόγκ γράφει ότι, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο κ. Ερχιουρμάν εκφράζει βεβαιότητα ότι «αν συνεχίσουμε να παραμένουμε θεατές στις εξελίξεις σχετικά με τον πληθυσμό, το έδαφος και την περιουσία που προσπαθούμε να κρατάμε στην επικαιρότητα εδώ και πολύ καιρό, θα χάσουμε πολλά από τη θέση του υποκειμένου (Σ.Σ του παράγοντα που έχει λόγο) σε αυτή τη χώρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network