MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΑΣΥΞΕ: Μόλις 100 οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι για εργοδότηση σε ξενοδοχεία στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Σύνδεσμο Ξενοδόχων η πενιχρή προσέλευση ανέργων για να διερευνήσουν ευκαιρίες εργοδότησης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θέμη Φιλιππίδης.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρόλο που το Γραφείο Εργασίας στην Πάφο έκανε εξαιρετική δουλειά, ενημερώνοντας για την ημερίδα εξεύρεσης εργασίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, εντούτοις μόνο 100 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του.

Advertisement

Εξέφρασε την άποψη ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει δυσφημιστεί ότι δεν προσφέρει ικανοποιητικές απολαβές, ότι καταστρατηγεί τις εργασιακές συμβάσεις, γεγονός που αποθαρρύνει τους πολίτες να απασχοληθούν στον κλάδο.

Σημείωσε ωστόσο ότι από πέρυσι που υπογράφηκε η νέα συλλογική σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι λαμβάνουν ικανοποιητικές απολαβές στην Κύπρο.

Ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας συνέλεξε τα στοιχεία από την πρόσφατη ημερίδα, προσθέτοντας πως είναι τώρα η σειρά της Υπουργού Εργασίας να εξεύρει τρόπους επίλυσης του προβλήματος, δηλαδή οι άνεργοι και οι λήπτες του ΕΕΕ να προτιμούν να παραμένουν λήπτες βοηθημάτων και να μην επιθυμούν να εργαστούν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network