MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΑΣΕΣΙ: Ανησυχεί για τις συνεχείς παραιτήσεις ιατρών από το Δημόσιο

Advertisement

Sponsored by exness

Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) εκφράζει την ανησυχία της σε σχέση με τις εξελίξεις στα θέματα υγείας, ενώ θεωρεί ότι οι συνεχείς παραιτήσεις ιατρικών λειτουργών από το Δημόσιο, με κύρια αιτία την ένταξη τους στο ΓεΣΥ, ξεγυμνώνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει ότι για τις παραιτήσεις είχε προειδοποιήσει τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και τον ΟΚΥΠΥ από καιρό, ενώ εκτιμά ότι αυτές θα αυξηθούν μόλις προσφερθούν τα συμβόλαια του ΟΑΥ.

«Και παρόλα αυτά, δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να συγκρατήσουν τους γιατρούς, αλλά ούτε υπάρχουν έτοιμοι μηχανισμοί πρόσληψης μέσω του ΟΚΥΠΥ, καθώς ακόμα αναμένεται να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του. Και παρά την ενημέρωση  μόλις την περασμένη Δευτέρα ότι τα νέα συμβόλαια είναι έτοιμα και θα δοθούν 01/02/2019, κάτι τέτοιο δεν έγινε», αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει πως η Παθολογική κλινική του ΓΝ Πάφου λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό εδώ και ένα μήνα, λόγω παραίτησης, για να προσθέσει ότι αυτή την εποχή με τα αυξημένα κρούσματα γρίπης, τα κεντρικά νοσοκομεία πρέπει να ενδυναμώνονται και όχι να αποδυναμώνονται σε προσωπικό.

Η ΠΑΣΕΣΙ αναμένει ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των νοσηλευτηρίων από 01/06/2019 και συγκεκριμένα τι θα γίνει με τα εξωτερικά ιατρεία των ειδικοτήτων, όπου εξετάζονται και παρακολουθούνται τόσο χρόνια περιστατικά, όσο και περιστατικά που παραπέμπονται από τα ΤΕΠ ή από τους θαλάμους, για ολοκλήρωση της διερεύνησης τους.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το θέμα αυτό τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς μας, ειδικά λόγω της διαφαινόμενης μη ένταξης ικανού αριθμού ειδικών γιατρών συμπεριλαμβανομένων των Παιδιάτρων στο ΓΕΣΥ.

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια, με τον τρόπο που εργάζονται σήμερα, δεν μπορούν να καλύψουν την αναμενόμενη αύξηση της προσέλευσης στα εξωτερικά ιατρεία. Εισηγήσεις έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα και αναμένουμε απαντήσεις», προσθέτει.

Τέλος, αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών για διαβούλευση, καθώς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα μέχρι να μπορέσει ο δημόσιος τομέας της Υγείας να προσφέρει τα αναμενόμενα στον Κύπριο ασθενή και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network