MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρουσιάστηκαν ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου

Advertisement

Sponsored by exness

Η Χριστιάνα Σιοπαχά, που εκπροσωπεί την Κοινότητα Φρενάρους και ο Κώστας Φλουρέντζου από την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου, είναι η νέα βασίλισσα και ο νέος βασιλιάς του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου.

Η παρουσίαση του βασιλιά και της βασίλισσας του Καρναβαλιού έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους. Θέμα του φετινού Βασιλιά, που είναι ο Κώστας Φλουρέντζου και εκπροσωπεί την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου και της βασίλισσας που είναι η Χριστιάνα Σιοπαχά, η οποία εκπροσωπεί την Κοινότητα Φρενάρους, είναι “Musical Carnival”.

Advertisement

Η παρουσίαση έγινε στην παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους Μιχάλη Χατζηγιώρκα, του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχερίτου Μιχάλη Καούνα, της Δημοτικής Συμβούλου Δερύνειας Αννίτας Λίλλη και της Δημοτικής Συμβούλου Παραλιμνίου Μαρίας Μουλαζίμη καθώς και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού Αμμοχώστου.

Οι τοπικοί άρχοντες «εξήραν το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των τεσσάρων τοπικών αρχών, το οποίο αναδεικνύεται μέσα από την ανάληψη του ρόλου του Βασιλιά και της Βασίλισσας από εκπροσώπους των κοινοτήτων Φρενάρους και Αχερίτου». Κάθε έτος ο ρόλος αυτός ανατίθεται εκ περιτροπής σε διαφορετική τοπική αρχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Παράλληλα, κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Καρναβαλιού Αμμοχώστου και κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι θα διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση με μουσικό πρόγραμμα η οποία θα ξεκινήσει με την πανηγυρική άφιξη του βασιλιά και της βασίλισσας του Καρναβαλιού. Στη συνέχεια θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό από οργανωμένα σύνολα του Δήμου Παραλιμνίου και μουσική από το συγκρότημα «Λάικονς.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Παραλιμνίου διοργανώνουν Παιδικό Καρναβαλίστικο Πάρτι από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Κατά τη διάρκεια του πάρτι θα υπάρχει ταχυδακτυλουργός, παιχνίδια, δραστηριότητες για παιδιά, μουσική και χορός.

Εξάλλου την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παραλιμνίου, η Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου και η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, διοργανώνουν αποκριάτικη συναυλία με παλιές καντάδες και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές συμμετέχουν στην καθιερωμένη, πλέον, Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση στους δρόμους του Παραλιμνίου. Η παρέλαση ξεκινάει από την οδό Γρίβα Διγενή (παλιό ταχυδρομείο) και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου και θα στηθεί πάρτι με μουσική και διασκέδαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία πραγματοποιείται φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Η Καρναβαλίστικη Παρέλαση ξεκινά στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου από τον προαύλιο χώρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου, θα κινηθεί μέσω της λεωφόρου Πρωταρά και θα καταλήξει στο τέρμα της πλατείας Αγίου Γεωργίου.

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν εκατοντάδες καρναβαλιστές με πεζοπόρες ομάδες και άρματα σε μια εκδήλωση που φιλοξενεί η επαρχία Αμμοχώστου με οικοδεσπότη τον Δήμο Παραλιμνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network