MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Παροπλισμένοι» δεκάδες δάσκαλοι λόγω covid… Βραχνάς οι αντικαταστάσεις στα Δημοτικά

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα με τις αντικαταστάσεις στα Δημοτικά λόγω covid – Απουσιάζουν δεκάδες δάσκαλοι – Τι εισηγείται η ΠΟΕΔ – Ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας που καλείται να βρει λύσεις

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στα Δημοτικά σχολεία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο σε μαθητές, όσο και εκπαιδευτικούς.

Advertisement

Δεκάδες είναι οι δάσκαλοι ανά το Παγκύπριο που απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό θέμα με τις αντικαταστάσεις.

Όπως εξηγεί, «την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με αντικαταστάσεις στα σχολεία λόγω των κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, είτε γιατί είναι επαφές, είτε λόγω των άλλων εποχιακών ιώσεων είτε και για άλλους ιατρικούς ή προσωπικούς λόγους».

Η κατάσταση τονίζει, είναι πολύ επιβαρυμένη «με αποτέλεσμα οι δάσκαλοι που παραμένουν στα σχολεία να κάνουν συνεχώς μάθημα, ή αντικαταστάσεις και να είναι τα σχολεία σε ασφυκτική πίεση. Καλούμε το υπουργείο να παρέμβει και να βοηθήσει τα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να αντέξουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές».

Ερωτηθείς ποια είναι η εισήγηση της ΠΟΕΔ για να λυθεί το πρόβλημα, σημειώνει ότι «είχαμε κάνει διάφορες προτάσεις, ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ως αντικαταστάτες που θα είναι καθημερινά στα επαρχιακά γραφεία και να αποστέλλονται στα σχολεία που έχουν ανάγκη, έστω ως προσωρινό μέτρο. Να αποστέλλονται αντικαταστάτες για όλες τις διδακτικές περιόδους ανεξάρτητα με ποιος απουσιάζει» είπε.

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα παιδιά μένουν χωρίς μάθημα, ξεκαθάρισε ότι στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο δεν μπορείς να αφήσεις τα παιδιά χωρίς επιτήρηση. Δεν μπορούν ούτε να σχολάσουν πιο νωρίς, καθώς είναι κάτι που απαγορεύεται και δεν γίνεται σε καμία περίπτωση.

Εξήγησε ταυτόχρονα ότι υπάρχει και περιορισμός λόγω πρωτοκόλλων στο να διαμοιραστούν μαθητές σε άλλες τάξεις.

Για το θέμα όπως υπογραμμίζει ο κ.Χαραλάμπους είναι ενήμερο το Υπουργείο, το οποίο πρέπει να κάνει το συντομότερο κινήσεις για να λύσει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima