MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρέμβαση διεθνούς κοινότητας για τον διάδρομο του Λατσίν ζητούν και οι Αρμένιοι της Κύπρου

Advertisement

Sponsored by exness

Παρέμβαση διεθνούς κοινότητας για τον διάδρομο του Λατσίν ζητούν και οι Αρμένιοι της Κύπρου – Διάσκεψη στη Λευκωσία

Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωση του Διαδρόμου του Λατσίν μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, ζητεί η αρμενική κοινότητα της Κύπρου.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Κύπρου, Αγκόπ Καζαντζιάν διαβάζοντας το μήνυμα της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες, ανέφερε το πρωί σε διάσκεψη Τύπου, στη Λευκωσία, ότι με πρόσχημα τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό, ήδη από χτες το πρωί, μια ομάδα ατόμων από το Αζερμπαϊτζάν, κρατούν κλειστή τη «γραμμή σωτηρίας» – τον μοναδικό δρόμο, που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ με τη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Πρόκειται, είπε, για τη δεύτερη παρόμοια προσπάθεια των Αζέρων μέσα σε εννέα ημέρες, με αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό 120.000 αυτόχθονων Αρμενίων της περιοχής, καθώς και την εγκατάλειψη εκατοντάδων Αρμενίων στο δρόμο, σε συνθήκες βαρύ χειμώνα.

«Το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζει ακόμα μιά φορά την τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, δηλαδή την υποχρέωσή του να εγγυηθεί την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, οχημάτων και φορτίων προς αμφότερες κατευθύνσεις μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν. Εάν δεν σταματήσει αμέσως η προκλητική αυτή κίνηση, το Αζερμπαϊτζάν θα προκαλέσει αναπόφευκτα ανθρωπιστική κρίση και θα υπονομεύσει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή» ανέφερε.

Τα τελευταία δυο χρόνια, δήλωσε ο κ. Καζατζιάν, οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν διενεργούν «υφέρπουσα εθνοκάθαρση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας διάφορες, ευφάνταστες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών προκλήσεων, εκφοβισμού των κατοίκων και ψυχολογικής τρομοκρατίας. Η νέα αυτή πρόκληση είναι ξεκάθαρα μέρος αυτής της πολιτικής».

Η διεθνής κοινότητα, συνέχισε, επιβάλλεται να δει ξεκάθαρα την «κυνική προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν» και κάλεσε για την άμεση παράταση της αποστολής των παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αύξηση του αριθμού των εμπειρογνωμόνων, την επιβολή διπλωματικών και οικονομικών μέτρων και προσωπικών κυρώσεων κατά της περιουσίας των αρχών του Αζερμπαϊτζάν, την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από το Αζερμπαϊτζάν και την δημιουργία απτών μηχανισμών για την προφύλαξη και διασφάλιση του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την αναγνώριση της «Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ» και τη δημιουργία ανθρωπιστικού γραφείου στη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal