MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρέλυσαν τα Νοσοκομεία! Σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας λέει ο Υπ. Υγείας

Advertisement

Sponsored by exness

Το δικαίωμα της απεργίας είναι απολύτως σεβαστό, δήλωσε ο Υπ. Υγείας Γιώργος Παμπορίδης – Επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Οικονομικών  – Μια και κοινή η κυβερνητική θέση

Advertisement

Το δικαίωμα της απεργίας είναι απολύτως σεβαστό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ευθύνη και υποχρέωση του κράτους είναι όπως διασφαλίσει ότι με τη συνεργασία και των νοσηλευτών καμία ζωή δεν θα κινδυνεύσει εξαιτίας της άσκησης του δικαιώματος της απεργίας.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με αφορμή την επ’ αόριστο απεργία των νοσηλευτών – μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.), η οποία ξεκίνησε σήμερα, ο κ. Παμπορίδης είπε πως βάσει της ενημέρωσης που είχε, διαπίστωσε ότι «υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία”.

Εξέφρασε την ευχή να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις, οι οποίες θα είναι επείγουσες και θα πρέπει να τύχουν άμεσης αντιμετώπισης, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ζωή ή η υγεία των συμπολιτών μας.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει καλέσει την ΠΑΣΥΝΟ σε διάλογο, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως η συγκεκριμένη Συντεχνία έχει προσκληθεί σε διάλογο μέσω ανοικτής επιστολής.

«Η ανοικτή επιστολή έχει την έννοια ότι απευθύνεται ανοικτά και δημόσια και είναι πρόσκληση προς όλους τους νοσηλευτές αυτούς καθ’ αυτούς αλλά και τις ηγεσίες των νοσηλευτών να προσέλθουν σε διάλογο», είπε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τους απεργούντες νοσηλευτές δεν έχει ζητηθεί καμία συνάντηση με τον Υπουργό.

Συνέχισε λέγοντας ότι με τον Υπουργό Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή, σημειώνοντας ότι η θέση είναι κοινή και είναι κυβερνητική.

“Εμείς”, τόνισε, “βλέπουμε την όλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της υγείας ως συνολική προσπάθεια και δεν θα επιτρέψουμε, με την έγερση των οιωνδήποτε μεμονωμένων αιτημάτων, να τεθεί εκτός τροχιάς όλη αυτή η προσπάθεια. Το διακύβευμα μας δεν είναι τα συγκεκριμένα αιτήματα κάποιων ομάδων. Όλες οι ομάδες έχουν αιτήματα. Το διακύβευμά μας είναι η μεταρρύθμιση. Και η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει”.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος από την παραπομπή έκτακτων και επειγόντων περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παμπορίδης σημείωσε πως κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς εξαρτάται από τη ροή των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών τα οποία μπορούν να ανακύψουν.

Πρόσθεσε, δε, ότι πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Υγείας είναι οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες των ασθενών να τυγχάνουν περίθαλψης, ενώ σημείωσε ότι μεσοπρόθεσμα «υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός με τον οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αμβλύνουμε τις λίστες αναμονής, ο οποίος και θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, είπε πως οι νοσηλευτές ζητούν τα αυτονόητα, ζητούν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, τα οποία έχουμε βάλει στο τραπέζι και συζητούν τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια.

“Παρόλα ταύτα αυτό που βλέπουμε είναι την απόλυτη άρνηση του κράτους να προσέλθει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με θέσεις, με προτάσεις, με σαφείς χρονοδιαγράμματα, για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Το κράτος δυστυχώς μας εξαναγκάζει να προβούμε σε αυτές τις ενέργειες. Το κράτος δυστυχώς είναι αυτό που ταλαιπωρεί σήμερα τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κράτος με την άτεγκτη στάση του είναι αυτό που θέλει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Το κράτος είναι αυτό που θέλει να αγοράζει υπηρεσίες. Το κράτος είναι αυτό που ζητά να επιβαρύνει τα οικονομικά, τα δημοσιονομικά, το φορολογούμενο πολίτη, απλά για να μην κατέλθει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο μαζί με την ΠΑΣΥΝΟ”, είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετέλης “σήμερα εντός των Τμημάτων των νοσηλευτηρίων εργάζονται μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών μαζί και με άλλους συναδέλφους, οι οποίοι δεν απεργούν ως προσωπικό ασφαλείας”, προσθέτοντας ότι “μονάδες και Τμήματα, όπως είναι οι εντατικές, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης και το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας θα λειτουργήσουν κανονικά και σε αυτές θα βρίσκονται εκεί μέλη της ΠΑΣΥΝΟ και δεν θα απεργούν”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πετέλης είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και πως χειρίζονται όλα τα επείγοντα περιστατικά όπως πρέπει, με στόχο να μην κινδυνεύσει κανένας.

Ερωτηθείς για την ανοικτή επιστολή που έχει αποστείλει εδώ και δύο μέρες ο Υπουργός Υγείας, ο κ. Πετέλης είπε: “Η ανοικτή επιστολή θεωρούμε ότι έχει έλλειψη σοβαρότητας. Αν ο κ. Υπουργός θέλει πραγματικά να μιλήσει και να συζητήσει με προτάσεις, θέσεις και χρονοδιαγράμματα, για την επίλυση των συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουμε θέσει, πρέπει να σταλεί επίσημα επιστολή προς την ΠΑΣΥΝΟ, για να επέλθει επιτέλους ένας σωστός και εποικοδομητικός διάλογος, για λύση των συγκεκριμένων προβλημάτων.”

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network