MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραβιάστηκαν οι όροι της συμφωνίας για τα κρατικά οχήματα λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία

Advertisement

Sponsored by exness

Ερωτήματα Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα οχήματα Υπουργών και κρατικών αξιωματούχων – Παραβιάστηκαν οι όροι της συναφθείσας σύμβασης – Δύο καινούργια αυτοκίνητα εξακολουθούν να παραμένουν αναξιοποίητα

Advertisement

Ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους παραβιάστηκαν οι όροι της συναφθείσας σύμβασης (χρωματισμός οχημάτων) και τους λόγους για τους οποίους 2 καινούργια αυτοκίνητα εξακολουθούν να παραμένουν σταθμευμένα και αναξιοποίητα στο χώρο στάθμευσης του Τμήματος Ηλετρομηχανολογικής Υπηρεσίας (ΤΜΥ), θέτει με επιστολή του προς τις αρμόδιες Αρχές ο Γενικός Ελεγκτής.

Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα η Ελεγκτική Υπηρεσία εις απάντηση, όπως αναφέρει σημερινών δημοσιευμάτων στις εφημερίδες «Πολίτης» και «Αλήθεια».

«Η επιστολή μιλά αφ’ εαυτής», αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία και προσθέτει ότι αναμένεται απάντηση της αναθέτουσας αρχής (ΤΜΥ) για τους λόγους για τους οποίους παραβιάστηκαν οι όροι της συναφθείσας σύμβασης και τους λόγους για τους οποίους 2 καινούργια αυτοκίνητα εξακολουθούν να παραμένουν σταθμευμένα και αναξιοποίητα στο χώρο στάθμευσης του Τμήματος ΗΜΥ.

Ειδικότερα, στην επιστολή προς τον Διευθυντή του ΤΜΥ, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρεται σε επιστολή που απεστάλη στην ανάδοχο της σύμβασης, στην οποία αναφερόταν ότι ο/οι χρωματισμός/οί των οχημάτων θα του κοινοποιούνταν στις αμέσως επόμενες μέρες και πως “με δεύτερη επιστολή σας με τον ίδιο αρ. Φακέλου και την ίδια ημερομηνία, τον πληροφορήσατε ότι τα οχήματα τα οποία είχαν παραγγελθεί θα είχαν τους ακόλουθους χρωματισμούς: – 8 Οχήματα Tornado grey metallic (Q2) – 8 Οχήματα Moonlight blue metallic (W1) – 2 Οχήματα Dakota grey metallic (Y7) – 2 Οχήματα Floret silver metallic (L5).

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητά να πληροφορηθεί στάληκε επιστολή στον Ανάδοχο, «καθορίζοντάς του τους 4 διαφορετικούς χρωματισμός των 20 οχημάτων, παρόλον ότι κάτι τέτοιο, αφενός αποτελούσε αλλαγή στη σύμβαση για την οποία ο χειρισμός προβλέπεται στην ΚΔΠ115/2004 [έγκριση από τα αρμόδια όργανα (ΤΕΑΑ, ΚΕΑΑ)] και, αφετέρου, δημιουργούσε ανομοιομορφία στα υπηρεσιακά οχήματα του Κράτους, κάτι το οποίο δεν συνήδε με την ακολουθούμενη μέχρι τότε πρακτική».

Επιπλέον, η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσον έχουν παραχωρηθεί όλα – και τα 20 – καινούργια οχήματα στους δικαιούχους και, σε αντίθετη περίπτωση, τους λόγους για την μη παραχώρηση τους και πώς προβλέπεται να διατεθούν τα υπόλοιπα.

«Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλαβε το καινούργιο όχημα και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα άλλο όχημα του Κράτους (Mercedes S320), δηλαδή κατά πολύ μεγαλύτερου κυβισμού από τα αγορασθέντα (που είναι 2.000cc πετρελαιοκίνητα)», αναφέρεται.

Τέλος, ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσο έχουν επιστραφεί όλα τα προηγούμενα οχήματα από τους κρατικούς αξιωματούχους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο για παραχώρηση νέου οχήματος με βάση τον υπό αναφορά διαγωνισμό, τα οποία είναι μεγαλύτερου κυβισμού από τα καινούργια οχήματα, εφόσον με την ψήφιση και εφαρμογή της νέας σχετικής νομοθεσίας για τα οχήματα των κρατικών αξιωματούχων, μειώθηκε ο κυβισμός τους (με περισσότερη οικονομία στα καύσιμα και μειωμένες εκπομπές ρύπων).

«Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλούμε όπως μας πληροφορήσετε ποια οχήματα δεν έχουν επιστραφεί και τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, καθώς και τις πρόνοιες με βάση τις οποίες γίνεται η συντήρησή τους (στα καινούργια οχήματα προβλέπεται η 5ετής συντήρησή τους και το κόστος)», καταλήγει.

Παράλληλα, στην κοινοποίηση της επιστολής, η Ελεγκτική Υπηρεσίας αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Πολίτη» ο οποίος, όπως αναφέρει, ανάγει το θέμα ως επικεντρωμένο στο αυτοκίνητο Mercedes S320 CDI που χρησιμοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών και προσθέτει πως από τα μέσα Οκτωβρίου 2013 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2015, ημερομηνίες κατά τις οποίες τηρούνται στοιχεία τα οποία μας δόθηκαν από το ΤΜΥ, το συγκεκριμένο όχημα διένυσε περίπου 40.000 χλμ.

«Τονίζεται ότι μόνο η συγκεκριμένη εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Υπουργός δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο αυτό, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός ουδέποτε προέβαλε ανάλογο ισχυρισμό», αναφέρεται.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία σχολιάζει πως η χρήση του οχήματος από τον Υπουργό Εσωτερικών ήταν καθόλα νόμιμη και ουδέποτε αυτό αμφισβητήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Σημειώνει όμως ότι το θέμα που ηγέρθη αφορούσε την χρήση του καινούργιου οχήματος το οποίο αγοράστηκε για τον Υπουργό, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «η μέση κατανάλωση (συνδυασμένος κύκλος) του συγκεκριμένου οχήματος είναι 8,3lt/100km σε σύγκριση με τα καινούργια αυτοκίνητα που έχουν μέση κατανάλωση 4,2lt/100km ενώ σχεδόν διπλάσια είναι και η εκπομπή ρύπων (CO2)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΗΜΕΡΑ/ ΑΕΛ

ShootandGoal