MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρατεταμένος χειμώνας μέχρι πότε; Οι προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο

Advertisement

Sponsored by exness

Ασταθής και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ η ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να υποχωρήσει το Σάββατο.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, που σταδιακά θα περιοριστούν κοντά στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά, στο δυτικό μισό του νησιού νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Advertisement

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κοντά στα παράλια και τοπική χιονόπτωση στα ορεινά. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα νοτιοδυτικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά το πρωί στα ανατολικά και το απόγευμα στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ στα παράλια αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπικά, στα ορεινά, πιθανό παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπήνεμα αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, καθώς και μεμονωμένη παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τα φαινόμενα υποχωρούν αργά το απόγευμα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει άνοδο, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα την Κυριακή, που αναμένεται να είναι γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.

Η κατάσταση στους δρόμους

Κλειστοί για όλα τα οχήματα παραμένουν οι δρόμοι που οδηγούν στο δρόμος και συγκεκριμένα οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους, και Προδρόμου-Τροόδους, λόγω χιονόπτωσης στις περιοχές του Τροόδους, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση, στις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης. Κλειστός λόγω της χιονόπτωσης παραμένει και ο δρόμος Αμιάντου-Καρβουνά.

Την ίδια ώρα, ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι δρόμοι Πεδουλά-Προδρόμου, Πεδουλά-Pine Wood-Κακοπετριάς, και Προδρόμου-Λεμύθου, καθώς και οι δρόμοι Κυπερούντας-Αγρού, Αγρού-Παλαιχωρίου, και Χανδριώ-Λαγουδερών.

Ανοικτοί, ωστόσο επικίνδυνα ολισθηροί, είναι λόγω παγετού στο οδόστρωμα, ο δρόμος Κακοπτεριάς-Καρβουνά, και λόγω χαλαζόπτωσης, οι δρόμοι Λευκάρων-Βαβατσινιάς, Βαβατσινιάς-Μαχαιρά, και Βαβατσινιάς-Αγίων Βαβατσινιάς. Επισημαίνεται ότι, ότι λόγω των χειμερινών συνθηκών και του παγετού, οι δρόμοι στο ευρύτερο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι ολισθηροί.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, ειδικότερα στους οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς, όπου χρειαστεί.

Τέλος, λόγω των χειμερινών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Γι’ αυτό προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network