MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρατείνεται η υποβολή φορολογικής δήλωσης ΦΠΑ και της ΙNTRASTAT

Advertisement

Sponsored by exness

Το Τμήμα Φορολογίας ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 11/4/2016 η υποβολή της φορολογικής δήλωσης ΦΠΑ και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου, για την περίοδο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, παράταση, μέχρι τις 11/4/2016, δίνεται και για την υποβολή της δήλωσης INTRASTAT που αφορά το μήνα Μάρτιο 2016.

Παράλληλα, προτρέπονται τα νομικά πρόσωπα «που δεν είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα Taxisnet Φ.Π.Α., να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία από την μαζική υποβολή των αιτήσεων».

Σημειώνεται ότι προσεχώς, αναμένεται η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου που αφορά την υποχρέωση των νομικών προσώπων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση ΦΠΑ (έντυπο Φ.Π.Α. 4).

Προστίθεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης ΦΠΑ, «είναι η υποβολή, τουλάχιστον μιας δήλωσης με τη συνηθισμένη διαδικασία (σε έντυπη μορφή) και η εξασφάλιση πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet Φ.Π.Α.».

Για πρόσβαση στο σύστημα TAXISnet Φ.Π.Α. θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση (έντυπο TAXISnet 01-Φ.Π.Α.), η οποία μπορεί να υποβληθεί στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Τμήματος Φορολογίας (ΦΠΑ), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο vatvima@vat.mof.gov.cy, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Τμήμα Φορολογίας, 1471 Λευκωσία ή με φαξ στο 22454874.

Το έντυπο της σχετικής αίτησης βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του TAXISnet, στην ενότητα «Έντυπα», κάτω από τον τίτλο «Έντυπα Υπηρεσίας ΦΠΑ(Αιτήσεις)».

Επισημαίνεται ότι τα συστήματα TAXISnet για σκοπούς υποβολής δηλώσεων για άμεσους φόρους (πρώην ΤΕΠ), και TAXISnet ΦΠΑ είναι ξεχωριστά συστήματα και απαιτείται ξεχωριστή αίτηση για πρόσβαση στο κάθε σύστημα.

Σε σχέση με την παράταση που δόθηκε επεξηγείται ότι κρίθηκε επιβεβλημένη, καθότι η 10η Απριλίου 2016, τελευταία ημερομηνία υποβολής των πιο πάνω δηλώσεων, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η υποβολή των πιο πάνω δηλώσεων και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου μετά τις 11/4/2016, θεωρείται εκπρόθεσμη και υπόκειται σε επιβαρύνσεις, πρόσθετο φόρο και τόκους, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθεσίες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network