MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρατείνει την αγωνία το ΔΗΚΟ… Από το Εκτελεστικό Γραφείο θα περάσει η απόφαση για Συνεργατισμό

Advertisement

Sponsored by exness

Στο… περίμενε έχει το ΔΗΚΟ την Κυβέρνηση – Έριξε το μπαλάκι στο Εκτελεστικό Γραφείο η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στη Βουλή στα επίμαχα νομοσχέδια για τον Συνεργατισμό – Μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής – Ζητούν παραιτήσεις και ανάληψη ευθυνών – Μίλησε για αμέλεια της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του κόμματος

Advertisement

Παρατείνεται η αγωνία για το τι θα πράξει το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνεδρία της Παρασκευής στην οποία θα τεθούν για ψήφιση τα επίμαχα νομοσχέδια για τον Συνεργατισμό.

Μετά και τη συνάντηση του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην έκτακτη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κεντρώου κόμματος. Παρόλα αυτά το μπαλάκι ρίχθηκε στοΕκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, το οποίο καλείται να κρίνει και να αποφασίσει κατά πόσο θα υπερψηφιστούν ή όχι τα νομοσχέδια για τον Συνεργατισμό.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πήρε η Κεντρική Επιτροπή:

  1. Να υιοθετήσει πλήρως τη σχετική με το θέμα επιστολή του Προέδρου του Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη (30/6/2018).
  2. Να σημειώσει ως θετική εξέλιξη την αποδοχή των εισηγήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εισηγήσεις οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν στις απαραίτητες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και στα κυβερνητικά Νομοσχέδια.
  3. Να εξουσιοδοτήσει το Εκτελεστικό Γραφείο του Κόμματος, να κρίνει εάν ικανοποιούνται οι όροι προκειμένου να υπερψηφιστούν τα νομοσχέδια.

«Αμέλεια της κυβέρνησης» αλλά… 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο .

Στη δική του τοποθέτηση ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ετεροβαρείς συμφωνία για το κράτος, μίλησε για ψηλό κόστος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες και τόνισε η αμέλεια της κυβέρνησης οδήγησε στο να έχουμε σήμερα το πιστόλι στο κρόταφο. Ωστόσο, είπε, θα πρέπει να προσμετρήσουμε τα υπέρ και τα κατά αυτής της συμφωνίας.

Στο μεταξύ σε τοποθετήσεις τους στελέχη του ΔΗΚΟ ζήτησαν επιπλέον όρους από αυτούς που αναγράφονται στην επιστολή που έστειλε το Δημοκρατικό Κόμμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ζητούν να «πέσουν» κεφάλια για να ταχθούν υπέρ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, όπως τις μετέφερε ο δημοσιογράφος του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αρκετά από τα μέλη του ΔΗΚΟ ζήτησαν επιτακτικά την παραίτηση κάποιων αξιωματούχων όπως του Υπουργού Οικονομικών και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να επικυρώσουν τα νομοθετήματα.

Κάτι άλλωστε που είχε ζητήσει και το πρωί ο Πρόεδρος αναφερόμενος σε παραιτήσεις όλων όσων φέρουν διοικητικές ευθύνες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network