MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παράταση μίας εβδομάδας για self test. Κουτί με 5 τεμάχια σε εμβολιασμένους

Advertisement

Sponsored by exness

Αλλαγές σε ότι αφορά τα self test από αύριο Δευτέρα – Παίρνει παράταση για μία εβδομάδα το μέτρο – Ο λόγος και ποιες οι διαφοροποιήσεις – Κουτί με 5 τεμάχια στη διάθεση των εμβολιασμένων

Σε αλλαγές στην ημερομηνία καθώς και στον τρόπο εξασφάλισης των self test στους εμβολιασμένους πολίτες, έχει προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί και επίσημα από το Υπουργείο η 13η Δεκεμβρίου ως η μέρα έναρξης της προμήθειας self test σε εμβολιασμένους πολίτες, ωστόσο, η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει παράταση μίας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, το πιο πάνω μέτρο τελικά θα έχει ισχύ από τις 20 Δεκεμβρίου και ο λόγος είναι ότι το Υπουργείο, όπως ενημερωθήκαμε, θέλησε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να διασφαλίσει ότι μέσω της εξέτασης self test θα εντοπίζεται και η μετάλλαξη Όμικρον.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και ως προς τον τρόπο εξασφάλισης των self test, δηλαδή, οι εμβολιασμένοι πολίτες και δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα επισκέπτονται τα φαρμακεία, χωρίς συνταγογράφηση από Προσωπικό Ιατρό -όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά- και με τα στοιχεία τους θα προμηθεύονται τα τεστ.

Σημειώνεται ότι, ο κάθε εμβολιασμένος πολίτης θα δικαιούται ένα πακέτο με 5 self test, το οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί με περιθώριο ενός μήνα από την ημέρα έναρξης του μέτρου, που όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, θα είναι η 20η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ότι αφορά τα μη εμβολιασμένα πρόσωπα, το κόστος για τη προμήθεια self test θα επιβαρύνει τον ίδιο τον πολίτη. Διευκρινίζεται, παράλληλα, ότι τα self test δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους με Rapid ή Pcr για σκοπούς Safe Pass και σε περίπτωση θετικής ένδειξης, το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνεται με εξέταση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network