MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παράταση για test to stay σε νηπιαγωγεία εν μέσω αντιδράσεων. «Να εφαρμοστεί αλλά με self test»

Advertisement

Sponsored by exness

Στο περίμενε η εφαρμογή του test to stay για τους μαθητές νηπιαγωγείων – Βλέπει γονείς το απόγευμα ο Χατζηπαντέλα – Ζητά την εφαρμογή του μέτρου με self test η Συνομοσπονδία Γονέων και προειδοποιεί με μέτρα

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Παράταση μίας εβδομάδας για τη λήψη απόφασης για εφαρμογή του μέτρου test to stay και στα νηπιαγωγεία, με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, να συναντάται το απόγευμα με τους οργανωμένους γονείς για να συζητήσουν τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Νηπιαγωγείων Ιωάννης Ιωάννου, γνωστοποίησε πως η ώρα 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σημειώνοντας παράλληλα πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ενημερωθεί κατά πόσο το test to stay για τους μαθητές νηπιαγωγείων θα εφαρμοστεί με rapid test ή self test.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε επίσης πως «η θέση μας είναι ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί με διενέργεια self test», ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχθούμε να υποβάλλονται τα μωρά μας καθημερινά σε έλεγχο με rapid test».

«Οπόταν», συνέχισε, «εκείνο που περιμένουμε σήμερα είναι να συζητήσουμε με τον υπουργό και θεωρώ ότι θα εισακουστούμε σε αυτό το κομμάτι. Συνεπώς, μετά τη συνάντηση θα ξέρουμε τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το test to stay στα νηπιαγωγεία».

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε πως είναι απαίτηση των ίδιων των γονιών να γίνεται έλεγχος στο σπίτι με self test, ενώ παράλληλα τόνισε πως «οι γονείς έδειξαν πως σε όλη αυτή την κατάσταση πως είναι συνεπείς, γιατί όλοι έκαναν τεστ των παιδιών τους για να πάνε σχολείο».

«Επιμένουμε ότι θέλουμε κι εμείς τον έλεγχο, εκείνο που δεν θέλουμε είναι τα μωρά μας να στέκονται κάθε μέρα στη γραμμή σε ένα φαρμακείο ή σε ένα σημείο που γίνεται ο έλεγχος και να δέχεται συνέχεια αυτή την πίεση και ταλαιπωρία. Αυτό δεν το δεχόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα πράξουν εάν το μέτρο εφαρμοστεί με rapid test, o κ. Ιωάννου απάντησε πως η Συνομοσπονδία θα λάβει μέτρα αντίδρασης. «Εμείς είπαμε ότι αυτή τη φορά θα πάρουμε μέτρα και δεν θα μείνουμε αμέτοχοι, αυτό είναι δεδομένο», επεσήμανε καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network