MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παράταση για σχέδιο εισαγωγής συστήματος οικολογικής διαχείρισης και ελέγχου

Advertisement

Sponsored by exness

Η νέα ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων, για την καταχώρηση στο Μητρώο EMAS – Το σχέδιο στοχεύει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πτυχών των επιχειρήσεων  οργανισμών

Παράταση έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο προώθησης του κοινοτικού συστήματος οικολογικής διαχείρισης και οικολογικού ελέγχου (EMAS) σε επιχειρήσεις, για την υποβολή αιτήσεων παροχής κρατικών χορηγιών 2022 για την εισαγωγή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης με βάση τις πρόνοιες του σχετικού κανονισμού 1221/2009/ΕΚ.

Advertisement

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών η νέα ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων, για την καταχώρηση στο Μητρώο EMAS, και για την παροχή της κρατικής χορηγίας, ορίζεται η 4η Νοεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται, η ημερομηνία αυτή είναι η τελική για την παραλαβή των αιτήσεων από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Αιτήσεις οι οποίες θα παραληφθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος πέραν της ημερομηνίας αυτής θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, το σχέδιο στοχεύει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πτυχών των επιχειρήσεων / οργανισμών, στη μείωση της χρήσης φυσικών πόρων και τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής τους επίδοσης.

Αναφέρεται επίσης, ότι το σχέδιο είναι βασισμένο στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και προνοεί την επιχορήγηση του 70% των δαπανών για την παροχή υπηρεσιών για την εγκατάσταση συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, με μέγιστο ποσό τις €2.000, και την επαλήθευση και επικύρωση του συστήματος, με μέγιστο ποσό τα €500. Με το ίδιο ποσό, των €500, χρηματοδοτούνται και οι δαπάνες μεταπήδησης από ISO 14001 σε EMAS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο οδηγός σχεδίου και το έντυπο υποβολής αίτησης βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος: ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – Έντυπα Χορηγιών (moa.gov.cy). Για περαιτέρω λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στη Λειτουργό Περιβάλλοντος Ναταλία Γεωργίου-Τσιάκαλου, στο τηλέφωνο 22408923.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network