MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραλήφθηκαν τεκμήρια από το αεροσκάφος… αναμένουν έκθεση οι ανακριτές του FBI

Advertisement

Sponsored by exness

Πολύωρες έρευνες στο καθηλωμένο αεροσκάφος – Ετοιμάζεται έκθεση για να αποσταλεί στους ανακριτές του FBI – Παραλήφθηκε το μαύρο κουτί και άλλα τεκμήρια – Τα επόμενα βήματα

Για σχεδόν 12 ώρες ήταν στο χώρο του αεροδρομίου Πάφου, όπου βρίσκεται καθηλωμένο εδώ και ενάμιση χρόνο αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα και με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανήκει σε ιδιωτικό στρατό και για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκη σε επιχειρήσεις στην Λιβύη, οι ανακριτές του FBI που ήρθαν στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον σκοπό αυτό.

Advertisement

Οι ανακριτές του FBI συνοδευόμενοι από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και εμπειρογνώμονες αρμόδιων Υπουργείων, πέρασαν την πύλη του αεροδρομίου Πάφου το πρωί της Τρίτης και ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους γύρω στις 8 και 30 το βράδυ, έχοντας παραλάβει αρκετά τεκμήρια.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται η Cyprus Times, παραλήφθηκαν αρκετά τεκμήρια, δείγματα DNA, αποτυπώματα, διάφορα έγγραφα και το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, το οποίο όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το δρομολόγιο που ακολούθησε το αεροσκάφος πριν αφιχθεί στην Κύπρο.

Επόμενο βήμα είναι να ετοιμαστεί σχετική έκθεση από τους Κύπριους εμπειρογνώμονες, την οποία οι ξένοι ανακριτές αναμένουν πριν από το τέλος του μήνα, ενώ όπως πληροφορούμαστε κάποια από τα ευρήματα θα σταλούν μαζί με την έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν συνεχεία το FBI θα ετοιμάσει το δικό του ενημερωτικό σημείωμα προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Το όλο θέμα αναμένεται να τεθεί σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Η ιστορία του αεροσκάφους καταγράφεται στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη, ημερομηνίας 8 Μαρτίου 2021, ενώ έγινε θέμα και στον ξένο τύπο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network