MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραλαμβάνουν σήμερα τα κλειδιά των εστιών στη Λεμεσό οι πρώτοι φοιτητές. Εικόνες από το εσωτερικό του Apollonia Students Halls

Advertisement

Sponsored by exness

Λύση στο πρόβλημα των υψηλών ενοικίων για φοιτητές του ΤΕΠΑΚ – Παραλαμβάνουν σήμερα τα κλειδιά τους και μπαίνουν στα διαμερίσματα τους οι πρώτοι φοιτητές – Ενοίκιο έναντι 250 ευρώ – Δείτε εικόνες από το εσωτερικό

Παραλαμβάνουν τα κλειδιά τους σήμερα οι φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που θα έχουν την τύχη να εγκαινιάσουν πρώτοι τις φοιτητικές εστίες Apollonia Students Halls, στην ανέγερση των οποίων προχώρησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Advertisement

Περίπου 200 φοιτητές μπαίνουν από σήμερα στις ολοκαίνουριες εστίες που βρίσκονται έναντι της εκκλησίας του Αγίου Αρσενίου και απέναντι από το Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γεμίσουν και οι 300 κλίνες.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε βάσει κριτηρίων με μοριοδότηση και σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ.

Έτοιμες σε 9 μήνες

Πρόκειται για ένα έργο, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και συγκεκριμένα σε διάστημα εννέα μηνών και το οποίο έρχεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στην πόλη της Λεμεσού, τουλάχιστον για τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη και δε θα μπορούσαν διαφορετικά να προχωρήσουν με τις σπουδές τους.

Το ύψος του ενοικίου δε θα ξεπερνά τα 250 ευρώ ενώ σε αυτό το ποσό θα συμπεριλαμβάνονται, κοινόχρηστα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, οι εστίες ανεγέρθηκαν σε γη που ανήκει στην Εκκλησία με το κόστος του όλου έργου να φτάνει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ως έχει ήδη γίνει γνωστό, στους χώρους των φοιτητικών εστιών θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, αναγνωστήρια, γυμναστήριο και καφετερία.

Σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Στέλιο Γεωργίου, στο έργο περιλαμβάνονται 290 δωμάτια εκ των οποίων περίπου τα 200 θα διατεθούν σε φοιτητές στη βάση κριτηρίων για χαμηλότερο ενοίκιο. Υπολογίζεται ότι το ύψος του ενοικίου δεν θα ξεπερνά τα €250. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν φοιτητές με αναπηρίες.

Επιθεώρησε το έργο ο Αρχιεπίσκοπος

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας μετέβη στις φοιτητικές εστίες, προκειμένου να διαπιστώσει και διά ζώσης την ετοιμότητα των εστιών να υποδεχθούν σήμερα τους πρώτους φοιτητές.

Όπως φαίνεται και στις πιο κάτω φωτογραφίες, πρόκειται για διαμερίσματα άνετα, ευρύχωρα, με θέα, κουζίνα, ψυγείο, κλιματισμό και ότι χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι.

Στο ισόγειο του κτιρίου θα υπάρχει υποδοχή, αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος πλυντηρίων, μικρή υπεραγορά, καφετέρια και χώρος εστίασης, ενώ στον πάνω όροφο θα λειτουργεί και γυμναστήριο.

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό:

Αρχιεπίσκοπος: Οι σωστοί φοιτητές, θα απολαμβάνουν όλων των αγαθών

«Η Εκκλησία είναι η πραγματική μητέρα αυτού του λαού. Και εμείς έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε και τους φτωχούς και τους αρρώστους και ιδιαίτερα τους φοιτητές μας, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν αν η εκκλησία δεν τους συμπαραστεκόταν» είπε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας μιλώντας προ ημερών στη Cyprus Times, αναφέροντας ότι λίγες μέρες μετά την είσοδο των πρώτων 200 φοιτητών θα γεμίσουν όλες. Και οι 300 κλίνες.

«Με πλήρη συνείδηση της αποστολής μας έχουμε κάνει αυτές τις εστίες» είπε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας ότι η πανδημία «μας έφερε όλους πίσω. Κακά είναι τα ψέματα, μόνο η Αρχιεπισκοπή θα υποστεί φέτος λόγω του κορωνοιού πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ ζημιά. Όμως δεν το μετανιώσαμε που κάναμε αυτές τις εστίες. Δε θα περιμένουμε βέβαια να την εξοφλήσουμε με τα ενοίκια, αλλά με τις επενδύσεις που έχουμε κάνει» λέει.

«Όχι μόνο θα απολαμβάνουν τις εστίες που είναι άριστες, αλλά δε θα πληρώνουν ούτε νερό, ούτε ρεύμα νοουμένου ότι θα μένουν στα κανονικά επίπεδα. Η κάθε εστία θα έχει και το ρολόι της» είπε ο Αρχιεπίσκοπος εξηγώντας πως θα λειτουργεί το σύστημα.

Οι σωστοί φοιτητές, θα απολαμβάνουν όλων των αγαθών που παρέχουν οι εστίες είπε.

Ακούστε πιο κάτω όσα είπε στη Cyprus Times ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network