MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδόθηκε και επίσημα η νέα Πτέρυγα Γυναικών στις Κεντρικές Φυλακές… Εικόνες από το εσωτερικό

Advertisement

Sponsored by exness

Παραδόθηκε σήμερα και επίσημα η νέα Πτέρυγα Γυναικών στις Κεντρικές Φυλακές, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Το κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε στις 700 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2014 και παραδόθηκε εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος και εντός του πλαισίου του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Advertisement

Η νέα πτέρυγα διαθέτει 20 κελιά, χωρητικότητας 40 ατόμων και αναμένεται να βοηθήσει στο ζήτημα του υπερπληθυσμού, που έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν παύει να υπάρχει και να προβληματίζει διαρκώς.

kentrik-gun2

Σε χαιρετισμό του, κατά την τελετή των εγκαινίων της νέας Πτέρυγας Γυναικών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε πως “η υλοποίηση αυτού του έργου, καθώς και πολλών άλλων έργων, που διεξάγονται στις Κεντρικές Φυλακές, είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διεύθυνσης των Φυλακών να κάνουμε πράξη το στόχο μας, που είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού ιδρύματος”, για να προσθέσει ότι “ένα ίδρυμα, το οποίο σέβεται τον κάθε κρατούμενο, αναγνωρίζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του, οφείλει να του παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως και δυνατότητες για σωφρονισμό, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη”.

kentrik-gun3

Όπως σημείωσε, “αν και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού θα αντιμετωπιστεί κυρίως με την εφαρμογή εναλλακτικών ποινών, αντί της ποινής φυλάκισης, για το οποίο έχουμε ετοιμάσει σχετικά νομοσχέδια, τα οποία έχουν υποβληθεί για νομοτεχνικό έλεγχο, εντούτοις δεν παραβλέπουμε τις απαιτήσεις για βελτίωση των συνθηκών κράτησης και αύξηση της χωρητικότητας των Φυλακών”.

“Παραλάβαμε Φυλακές χωρητικότητας 340 ατόμων και με την ανακαίνιση της Πτέρυγας 10Α θα έχουμε πλέον την δυνατότητα να διαμένουν γύρω στα 600 άτομα, εφόσον με την ανακαίνιση της Πτέρυγας 10Α θα δημιουργηθούν άλλα 40 νέα κελιά χωρητικότητας 80 ατόμων, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του προγράμματος ένταξης κρατουμένων στις Φυλακές και λειτουργίας του Κλειστού Προγράμματος Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά και περιλαμβάνει την κατασκευή χώρου για τις εργασίες της ομάδας ψυχικής υγείας με τους κρατούμενους, την κατασκευή επισκεπτηρίου, τη διαρρύθμιση της αυλής, και την κατασκευή γηπέδου καλαθόσφαιρας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2017”, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

kentrik-gun4

Ταυτόχρονα, είπε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι εργασίες για γενική ανακαίνιση των Πτερύγων 1 και 2, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2017, για να προσθέσει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου θα ανακαινιστούν 128 κελιά.

Επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι προς τροχιά πλήρους υλοποίησης βρίσκονται και άλλα έργα υποδομής και τεχνικά βελτιωτικά έργα στις Κεντρικές Φυλακές, σημειώνοντας ότι “διεξάγονται εργασίες συντήρησης στις Πτέρυγες 5 και 8, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2017, ενώ προχωρούν οι εργασίες για ανακαίνιση της κουζίνας και του εστιατορίου, της ανακατασκευής των βεραντών της και επισκευής των πυρίμαχων θυρών στην Πτέρυγα της Ανοικτής Φυλακής”.

kentrik-gun5

Επιπλέον, ανέφερε ότι “έχει αρχίσει η τοποθέτηση περίφραξης περιμετρικά του Τμήματος Φυλακών –μια εργασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017”.

Συνέχισε λέγοντας ότι μια κυβερνητική κατοικία έχει ήδη διαμορφωθεί, ώστε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως Σχολή Δεσμοφυλάκων, περιλαμβανομένης και της κατασκευής γυμναστηρίου δεσμοφυλάκων, δίπλα από τη Σχολή, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη η διαμόρφωση άλλης μιας κυβερνητικής κατοικίας για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της Σχολής και η ανέγερση κτηρίου για στέγαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’ αδεία.

Επιπρόσθετα, είπε ότι “στο πλαίσιο αναβάθμισης των τεχνικών υποδομών και ενίσχυσης του επιπέδου ασφάλειας των Φυλακών μας, το 2017 θα εγκατασταθεί Αψίδα Ανίχνευσης Απαγορευμένων Ουσιών και Αντικειμένων και το Σύστημα Απενεργοποίησης Κινητών Τηλεφώνων, το οποίο θα έχει συνολικό κόστος €1.225.000”, για να συμπληρώσει ότι μεταξύ άλλων προχωρά η κατασκευή νέου Γραφείου Παραλαβών και Απολύσεων, η ανακαίνιση του Κέντρου Καθοδήγησης Εξωιδρυματικής Απασχόλησης και Αποκατάστασης Κρατουμένων, η αναβάθμιση της Κεντρικής Πύλης, η αναβάθμιση του Συστήματος Κλειστού Κυκλώματος Παρακολούθησης των Φυλακών, καθώς και του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης καταδίκων.

kentrik-gun1

Κατέληξε λέγοντας ότι “το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να προωθεί κατασκευαστικά και βελτιωτικά έργα όσον αφορά τους χώρους διαμονής και διακίνησης των κρατουμένων, την αναβάθμιση των χώρων και του επιπέδου εκπαίδευσης και άθλησης τόσο των κρατουμένων όσο και των δεσμοφυλάκων, ενισχύοντας και στηρίζοντας το συνολικό έργο που επιτελείται από τη Διεύθυνση των Φυλακών, στο πλαίσιο του κοινού οράματος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού ιδρύματος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network