MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδοχή Τζιωνή, χαρτί και καλαμάρι οι άλλοι… Ξανά Δικαστήριο ο 22χρονος

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά την παραδοχή Τζιωνή οδεύει προς πλήρη εξιχνίαση η υπόθεση του στυγερού διπλού φονικού – Άλλες 8 μέρες κράτηση για την 21χρονη συμβία του και τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του – Δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους – Ζήτησε χαρτί και στυλό και τα έγραψε όλα… χαρτί και καλαμάρι στους ανακριτές ο αδελφός – Η σειρά του 22χρονου να παρουσιαστεί ξανά ενώπιον Δικαστηρίου

Advertisement

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε τα διατάγματα κράτησης των δύο συλληφθέντων για τη διερεύνηση του φόνου του ζεύγους Γιώργου και Ντίνας Χατζηγεωργίου, που διαπράχθηκε μεταξύ 18 και 19 Απριλίου, στον Στρόβολο για άλλες οκτώ ημέρες μετά και την ομολογία Τζιωνή ότι διέπραξε το στυγερό έγκλημα.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο 33χρονος, η 21χρονη συμβία του, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του και ένας 22χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εισήλθε στο σπίτι των θυμάτων φορώντας κουκούλα, αφού του άνοιξε την πόρτα της κουζίνας ο ανήλικος γιος των θυμάτων, πριν ο 33χρονος οδηγήσει τον ανήλικο στο κελάρι.

Ο αδελφός παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και η συμβία του 33χρονου με τρεις δικηγόρους. Ο ετεροθαλής αδελφός δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του.

Ο δικηγόρος της συμβίας του 33χρονου ανέφερε ότι η πελάτισσα του βοηθά την αστυνομία, συνεργάζεται και καταθέτει όλα όσα γνωρίζει και είναι η πρώτη που θέλει ταχεία εξιχνίαση, για να ξεκαθαρίσει η θέση της, καθώς η ίδια δεν εμπλέκεται, αλλά είναι και αυτή θύμα.

Χαρτί και… καλαμάρι

Σε ό,τι αφορά τον 23χρονο αδελφό του 33χρονου, όπως είπε στο Δικαστήριο ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Κουμέττος Κουμέττου,  που παρουσιάστηκε για το αίτημα προσωποκράτησης των δύο, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη διάπραξη των αδικημάτων κατονομάζει τον 33χρονο ετεροθαλή αδελφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα και ανέφερε το σημείο στο οποίο ο 33χρονος αδελφός του έκρυψε τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη του διπλού φόνου και το μαχαίρι.  Όπως είπε ο κ. Κουμέττου, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο 23χρονος ενόσω τελούσε υπό κράτηση ζήτησε από τους επί καθήκοντι αστυνομικούς και του παραχωρήθηκαν χαρτί και στυλό, όπου έγραψε ο ίδιος τα όσα γνωρίζει για την παρούσα υπόθεση, τα οποία αξιολογούνται.

Οι δύο ύποπτοι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου συνελήφθησαν στις 27 Απριλίου και οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε το πρώτο διάταγμα κράτησης τους στις 28 Απριλίου. Όπως είπε ο Ανακριτής, οι δύο, μετά τη σύλληψη τους, εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και ο μεν 23χρονος έφερε εκδορές στο αριστερό χέρι και η ύποπτη εκχυμώσεις στην ωμοπλάτη.

Ο 23χρονος συνελήφθη επειδή, ο 33χρονος αδελφός του τον κατονόμασε ως τον δράστη του διπλού φόνου. Ο 23χρονος κατά τη διαδικασία έκδοσης του πρώτου διατάγματος κράτησης του, είπε στο Δικαστήριο ότι «ο αδελφός μου είπε ψέματα».

Όπως αναφέρθηκε την Κυριακή στο δικαστήριο, η νεαρή συνδέεται με τις έρευνες επειδή το γενετικό της υλικό εντοπίστηκε σε τεκμήρια (ρόπαλο, ξίφος και κορδόνια των παπουτσιών) που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φονικού. Ενεπλάκη επίσης στη διερεύνηση των αδικημάτων επειδή συνδέθηκε με τα δύο σημειωματάρια που παραλήφθηκαν από το όχημα του συμβίου της και στα οποία καταγράφονταν σημειώσεις αναφορικά με τον φόνο.

Ο κ. Κουμέττου είπε ότι στις 28 Απριλίου η 22χρονη ανακρινόμενη προφορικά ενέπλεξε τον εαυτό της στην υπόθεση και  τον 22χρονο που επίσης τελεί σε υπό κράτηση. Ο Ανακριτής πρόσθεσε ότι η 22χρονη στη συνέχεια εξιστόρησε στους ανακριτές τα όσα έγιναν στο σπίτι των θυμάτων και με τά και καταγράφηκαν σε ημερολόγιο ενεργείας.Είπε ακόμα πως η 22χρονη αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη διάπραξη των αδικημάτων και έχει προβάλει διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται και ανέφερε στους ανακριτές τις κινήσεις που έκανε η ίδια και ο ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου πριν και μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Συνεχίζοντας ο ανακριτής είπε πως η 22χρονη στις 5 Μαΐου μετά από δική της επιθυμία έδωσε γραπτή κατάθεση στην παρουσία του δικηγόρου της επειδή ήθελε να αναφέρει γεγονότα που δεν είπε στις προηγούμενες καταθέσεις της. Ο κ. Κουμέττου είπε ακόμα ότι στη γραπτή ανακριτική της κατάθεση η 22χρονη αναφέρθηκε σε ενέργειες που προέβη η ίδια και ο συμβίος της μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, οι οποίες χρήζουν διερεύνησης.

Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κουμέττου στις 18 Απριλίου η ιδία, ο συμβίος της, ο ετεροθαλής αδελφός του και ο 22χρονος συναντήθηκαν στο σπίτι που διέμεναν με τον συμβίο της και κατά τη συνάντηση ο  συμβίος της τους είπε ότι ο ίδιο ς  και ο 22χρονος θα πήγαιναν να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο.Επίσης ανέφερε πως ο 33χρονος ζήτησε από την ίδια και τον ετεροθαλή αδελφό του να μείνουν σπίτι και να αναμένουν ειδοποίησή του ώστε να μεταβούν στο χώρο και να συμβάλουν στη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου που σχεδίαζαν να κλέψουν.

Η συλληφθείσα ανέφερε στους ανακριτές ότι ο συμβίος της, τους είχε πει πως εάν χρειαζόταν θα σκότωνε και πήρε μαζί του το ρόπαλο και το σπαθί.  Είπε ακόμα πως έδωσε σάλι δικό της, τύπου Μπομπ Μάρλεϊ στον 22χρονο.

Η παραδοχή του 22χρονου… Δευτέρα ξανά Δικαστήριο

Ο 22χρονος συνελήφθη και ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι ήταν το δεύτερο πρόσωπο που πήγε το βράδυ του φόνου στο σπίτι των θυμάτων, αφού του άνοιξε την πόρτα της κουζίνας το 33χρονος, ωστόσο αρνείται ότι είναι αυτός που σκότωσε το ζεύγος, αλλά είπε ότι ανέβηκε με τον 33χρονο στο δωμάτιο των θυμάτων και είδε τα θύματα νεκρά. Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου τα όσα είπε στην προφορική ανάκριση του ο 22χρονος καταγράφηκαν σε ημερολόγιο ενεργείας.

Σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης του και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου με αίτημα αυτό να ανανεωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η παραδοχή του 33χρονου

Ανακρινόμενος ο 33χρονος γραπτώς στις 3 Μαΐου σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε τα δύο θύματα και οδήγησε την Αστυνομία στην οικία των θυμάτων, όπου υπέδειξε τον τρόπο που εισήλθε στην οικία, τα σημεία στα οποία διέπραξε τα αδικήματα  ενέπλεξε τον ετεροθαλή αδελφό του, την συμβία του και τον 22χρονο που τελεί υπό κράτηση.

Ο κ. Κουμέττου είπε στο Δικαστήριο ότι μέχρι τώρα λήφθηκαν 189 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 47 ακόμα από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων και των θυμάτων.

Πρόσθεσε πως κατά το διαρρεύσαν οκταήμερο λήφθηκαν 89 καταθέσεις, 10 έρευνες υποσταστικών και οχημάτων, έγινε αναγνωριστική παράταξη, εντοπίσθηκαν κάποια τεκμήρια από αυτά που αναζητούνταν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, έγιναν υποδείξεις σκηνών και διαδρομής και λήφθηκαν με δικαστικό διάταγμα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων που αξιολογούνται.

Είπε πως συνεχίζουν να αναζητούνται το πορτοφόλι του θύματος και ότι θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις DNA και θα γίνει άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι κατά και μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο Ανακριτής είπε επίσης ότι θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σύμφωνα με τη διαδρομή που υπέδειξε άτομο που τελεί υπό κράτηση και θα γίνουν  υποδείξεις σκηνών και διαδρομής, τα οποία ανέφερε η 22χρονη στην ανακριτική της κατάθεση.

Οι ύποπτοι κρατούνται προς διερεύνηση των αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής, με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και για το αδίκημα της αυτουργίας.

Το ζεύγος Χατζηγεωργίου εντοπίστηκε νεκρό στο δωμάτιο του, με 26 μαχαιριές ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και εννέα η σύζυγος του Ντίνα. Η Αστυνομία πήγε στη σκηνή του διπλού φόνου αφού ο ανήλικος γιος του ζεύγους κατάφερε να βγει από το κελάρι και να προστρέξει σε γειτόνισσα για βοήθεια, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network