MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδοχή, απολογία, ποινή σε λίγες ώρες για Μεταξά. Σχολιάζει στη CT ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Advertisement

Sponsored by exness

Αποτροπιασμό και συγκλονισμό προκαλούν στο Παγκύπριο τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου για τα ειδεχθή εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Advertisement

Μετά την παραδοχή του για κάθε ένα από τους 7 φόνους, η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση της 10σελιδης κατάθεσης-ομολογίας που έδωσε ο Νίκος Μεταξάς στις 25 Απριλίου στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Φρίκη προκαλούν και οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο επέφερε το θάνατο στα θύματα του αλλά και το γεγονός ότι πίστευε πως οι δυο μάνες εξέδιδαν τα παιδιά τους όπως επίσης πως του άρεσε να σκοτώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κι ενώ διαβάζονταν οι φρικιαστικές και αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις, ο Νίκος Μεταξάς προχώρησε σε απολογία που ετοίμασε:

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Δε μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δε θα ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Θα βοηθήσω στη διαλεύκανση. Απολογούμαι στους συγγενείς των θυμάτων. Λυπάμαι για τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Δε μπορώ να δώσω απάντηση γιατί έφτασα ως εδώ. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες.»

Μετά την πράξη αυτή το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή της δικαστικής διαδικασίας για να επιστρέψει σε δύο ώρες με την επιβολή ποινής στον 35χρονο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.

Αναμένεται να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα κυπριακά δικαστικά χρονικά, δηλαδή 7 φορές ισόβια.

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον Προέδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρο Ιωαννίδη ο οποίος μας ανέφερε πως από την στιγμή που έγινε παραδοχή είναι φυσικό επακόλουθο να επιβληθεί άμεσα και η ποινή.

Σε ερώτηση μας αν αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά των δικαστηρίων, ο κ. Ιωαννίδης μας ανάφερε πως δεν θυμάται αν έχει ξανά συμβεί κάτι παρόμοιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network