MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδέχτηκε και ο Μαληκκίδης ότι πήρε μίζες €165.000 από τον Βέργα

Advertisement

Sponsored by exness

Με μια νέα παραδοχή, αυτή του Ευτύχιου Μαληκκίδη, συνεχίστηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.

Advertisement

Η παραδοχή αφορά τη διάπραξη των αδικημάτων του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό όπως περιγράφονται στις κατηγορίες 72 και 75 του Κατηγορητηρίου, αδικήματα τα οποία επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι 7 χρόνια και/ή πρόστιμο μέχρι €100.000 και ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια και/ή χρηματικό πρόστιμο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο Ευτύχιος Μαληκκίδης, πρώην Διευθυντής του ΣΑΠΑ Πάφου και πρώην Σύμβουλος του ΧΥΤΑ Πάφου, παραδέχτηκε ότι σε άγνωστη ημερομηνία μεταξύ των ετών 2009-2010, με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, αποδέχτηκε από την εταιρεία Helector Cyprus μέσω του Σάββα Βέργα ποσό €165.000 για να βοηθήσει εκ της θέσεως του στην αποπληρωμή των καθυστερημένων οφειλών του ΧΥΤΑ Πάφου προς την Helector.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος εκτίει ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης μετά από καταδίκη του για παρόμοιας φύσεως αδικήματα στην υπόθεση ΣΑΠΑ.

Ως αποτέλεσμα της παραδοχής του, η Κατηγορούσα Αρχή ανακοίνωσε στο Δικαστήριο ότι οι υπόλοιπες κατηγορίες (1, 64, 73, 74, 76 και 77) που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος αναστέλλονται. Επίσης ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μαληκκίδη, Κωνσταντίνος Καλλής πληροφόρησε το Δικαστήριο για την πρόθεση του πελάτη του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Δικαστήριο όρισε δικάσιμο στις 26 Ιουλίου, στις 9:00 π.μ. για παρουσίαση των παραδεκτών γεγονότων σε ό,τι αφορά τον Ευτύχιο Μαληκκίδη.

Νωρίτερα το Δικαστήριο ενημερώθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Δημήτρη Πατσαλίδη ότι ο δικηγόρος Μάριος Γεωργίου αποσύρεται από την εκπροσώπηση του κ. Πατσαλίδη και ότι καθήκοντα αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ο οποίος και ζήτησε από το Δικαστήριο αναβολή της υπόθεσης μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να ενημερωθεί και να μελετήσει την υπόθεση.

Στο αίτημα του κ. Αλεξάνδρου η Κατηγορούσα Αρχή τοποθετήθηκε χωρίς ένσταση.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λεωνίδας Καλογήρου έκανε λόγο για αντικειμενικό πρόβλημα να προχωρήσει η εκδίκαση με το νέο δικηγόρο, υποδεικνύοντας ότι παρά την αναστάτωση και την εκτροπή στον προγραμματισμό εκδίκασης της υπόθεσης, το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να ακυρώσει τις δικάσιμους που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, δηλαδή για τις 25/7, 26/7, 31/7, 1/8, 2/8.

Έτσι το Δικαστήριο όρισε ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί αρχές Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 4,5,6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Στέλιος Παπαδόπουλος (Δημόσιος Υπάλληλος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Ευτύχιος Μαληκίδης (πρώην Διευθυντής ΣΑΠΑ), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD αλλά και πως έχουν ήδη καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση ο Σάββας Βέργας, 18μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και 10μηνη φυλάκιση με αναστολή οι Χρίστος Πέτρου και Imad Baqle.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network