MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδέχθηκε για οπλισμό… αρνείται τα περί τρομοκρατίας ο Αζέρος

Advertisement

Sponsored by exness

Τον Νοέμβριο η συνέχεια της δίκης του Αζέρου – Παραδέχθηκε οπλισμό και πλαστογραφία – Αρνείται τα περί τρομοκρατίας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκε την Τετάρτη ο 39χρονος Αζέρος που συνελήφθη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021 για υπόθεση τρομοκρατίας.

Advertisement

Ο 39χρονος παραδέχθηκε τις κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία κατοχή οπλισμού και εκρηκτικών υλών, ωστόσο δήλωσε μη παραδοχή στις κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία, συνωμοσία για φόνο και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκαν και 3 ακόμη πρόσωπα φερόμενοι συνεργοί του 39χρονου ενώ 4ο άτομο που φόρεσε χειροπέδες παραδέχθηκε τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 29 Νοεμβρίου, ενώ οι διαδικασίες ενώπιον Κακουργιοδικείου διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας στην Κύπρο κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών, είπε ο αρχηγός της Μοσάντ

Υπενθυμίζεται ότι για την περασμένη βδομάδα σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Μοσάντ, Ντέντι Μπαρνέα αναφερόμενος στις επιτυχίες της Υπηρεσίας του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημείωσε ότι αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας στην Κύπρο κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών.

Σε μία σπάνια εμφάνισή του για τα ισραηλινά δεδομένα, συμμετέχοντας σε συνέδριο με θέμα τις μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που διεξάγεται το τελευταίο διήμερο στο ισραηλινό Πανεπιστήμιο Ράιχμαν, ο Μπαρνέα, εξέθεσε στοιχεία αποστολών που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του με σκοπό να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών, τόσο εντός της ισραηλινής επικράτειας, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρνέα δήλωσε ότι «κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποτρέψαμε δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις στο εξωτερικό. Στην Κύπρο αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών, στην Τουρκία κατά ντόπιου επιχειρηματία και κατά τέως Ισραηλινού διπλωμάτη που βρισκόταν στην χώρα, ως επίσης στην Κολομβία και αλλού». Ειδικά όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προετοιμάζονταν επί τουρκικού εδάφους, ο Μπαρνέα τόνισε ότι «μαζί με τους Τούρκους σταματήσαμε τους τρομοκράτες που βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal