MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρά τις δυσκολίες από την πανδημία ενισχύσαμε τις αναπτυξιακές δαπάνες, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Παρά τις δυσκολίες από την πανδημία ενισχύσαμε τις αναπτυξιακές δαπάνες, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Αν και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, μέσω μιας συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης, η Κυβέρνηση έχει αυξήσει τις αναπτυξιακές δαπάνες για να δώσει ώθηση στην ανάκαμψη, ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Advertisement

Εγκαινιάζοντας την Α’ φάση ανακατασκευής και αναβάθμισης της κεντρικής λεωφόρου Μακαρίου Γ’ στον Δήμο Ύψωνα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι, όπως στην οικονομική κρίση του 2012-13 – που έφερε την αφαίρεση του συγκεκριμένου έργου από τους προϋπολογισμούς – έτσι και τώρα διανύουμε μια παρόμοιας φύση κρίση, αυτήν της πανδημίας.

Τόνισε, ωστόσο πως, «λόγω μιας συνετούς δημοσιονομικής διαχείρισης, όχι μόνο δεν κόψαμε πολεοδομικά ή αναπτυξιακά έργα στους προϋπολογισμούς τους κράτους, αλλά αντίθετα, για να δώσουμε και ώθηση στην ανάκαμψη, έχουμε αυξήσει τις αναπτυξιακές δαπάνες, χρησιμοποιώντας και όλα τα εργαλεία που προσφέρονται και από την ΕΕ».

Είμαστε σε μια επικίνδυνη καμπή της πανδημίας και δεν θέλουμε να γίνει ξανά πισωγύρισμα, υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, υποδεικνύοντας ότι «αν δεν τελειώσει μια πανδημία, που δεν τέλειωσε, τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε για την υγεία μας, ούτε για την οικονομία ή την αναπτυξιακή πολιτική ή άλλες πολιτικές του κράτους».

Υπενθυμίζοντας την οικονομική στήριξη που το κράτος προσφέρει εδώ και ενάμιση χρόνο, λόγω ακριβώς της πανδημίας, σημείωσε πως «φτάσαμε σε μια κρίσιμη καμπή και είναι θεωρώ και θέμα ατομικής ευθύνης, γιατί στον κάθε πολίτη εξαρτάται κι αν θα ανακάμψουμε και οικονομικά κι αν θα προστατεύσουμε τους γύρω μας, μέσω των εμβολιασμών».

Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινιάστηκε και το οποίο προωθήθηκε ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πηδάλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός των Οικονομικών δήλωσε πως πρόκειται για το πιο σημαντικό οδικό έργο στον Ύψωνα, που καταδεικνύει και την εξέλιξη του Δήμου.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να είναι έτοιμη και η Β’ φάση του έργου, διαβεβαιώνοντας πως το κράτος και το Υπουργείο του θα βρίσκονται δίπλα στις δημοτικές αρχές και για την Γ’ και τελευταία φάση του έργου, που αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του 2022.

Ευχαριστώντας το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τη συνεργασία, ο κ.Πετρίδης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν Τοπικές Αρχές με τις οποίες να μπορείς να συνεργάζεσαι στα πλαίσια του λογικού και του εφικτού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου ανέφερε ότι η αναβάθμιση της λεωφόρου αποτελούσε αίτημα από το 1989, όταν ακόμη ο Ύψωνας ήταν κοινότητα, ενώ το 2012, με την μετεξέλιξη του σε Δήμο, το έργο εντάχθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ωστόσο αφαιρέθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης του 2013.

Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και το 2015 το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στις εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ προκηρύχθηκε τον Μάιο του 2018 με εκτιμημένο κόστος 1,7 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Η έναρξη των εργασιών έγινε τον Ιανουάριο του 2019 και η παράδοση του κύριου μέρους του 17 μήνες αργότερα.

Ο Δήμαρχος Ύψωνας υπογράμμισε πως το έργο αυτό αναβαθμίζει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για πλημμύρες και ζημιές στην περιοχή και αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών προς όλους τους χρήστες.

Η Β’ φάση του έργου αναμένεται να προκηρυχτεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, με κόστος που θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στους προϋπολογισμούς η Γ’ φάση κατασκευής, το κόστος της οποίας θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network