MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παπαδάκης: Να αξιοποιηθεί το Brexit για να βρει το δρόμο της η ΕΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Nα αξιοποιηθεί σωστά το Brexit για να βρει το δρόμο της η ΕΕ, εκτιμά ο Ευρωβουλευτής Παπαδάκης – Η πρώτη αντίδραση του Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Δημήτρη Παπαδάκη

Advertisement

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο ΗΒ πρέπει να αξιολογηθεί και να εκτιμηθεί σωστά χωρίς πανικό και αν αξιοποιηθεί σωστά ενδεχομένως να βοηθήσει ώστε να βρει η ΕΕ τις αρχές και τις αξίες της, εκτιμά ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης. Η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα συνέλθει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα για να εξετάσει το αποτέλεσμα.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την επικράτηση του Brexit, o κ Παπαδάκης ανέφερε ότι όποιος δεν θέλει να ανήκει στο οικοδόμημα που ονομάζεται ΕΕ βεβαίως και έχει την ευκαιρία να αποχωρήσει. “Το ζήτημα είναι οι `σοφοί` των Βρυξελλών να καθορίσουν τι θα γίνει ώστε να ακολουθηθούν πολιτικές που να φέρνουν τους πολίτες κοντά στην ΕΕ, αυτό το οποίο συνέβαινε με την Βρετανία, αυτό το παζάρι που έγινε με τον Κάμερον έχει πληγώσει την αξιοπιστία της ΕΕ”, εκτίμησε.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως η αλά καρτ συμπεριφορά του ΗΒ απέναντι στην ΕΕ ήταν κάτι που τραυμάτιζε καθημερινά την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Οι χώρες που συμμετέχουν στην ΕΕ πρέπει να συμμετέχουν συνολικά και δεν μπορούν να επιλέγουν πόση θα είναι η συμμετοχή τους διαφορετικά το οικοδόμημα αυτό θα διαλυθεί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαδάκης.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ σημείωσε ακόμη ότι αν ακολουθηθούν οι σωστές πολιτικές και ανοίξει μια συζήτηση για μια άλλη Ευρώπη, η οποία δεν θα καθοδηγείται από τα συμφέροντα των τραπεζών αλλά από τα συμφέροντα των λαών που σε πολλές περιπτώσεις υποφέρουν και στενάζουν κάτω από σκληρή λιτότητα, τα πράγματα θα είναι ευοίωνα.

Ο κ. Παπαδάκης εκτίμησε ότι το τι τελικά καθόρισε το αποτέλεσμα ήταν ένας ιδιότυπος εθνικισμός , λέγοντας ότι οι Βρετανοί ουδέποτε συμπεριφέρθηκαν ως Ευρωπαίοι.

“Ποτέ οι Κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν καλλιέργησαν την κουλτούρα ότι είναι Ευρωπαϊκό κράτος, γιατί είχαν το δικαίωμα, κακώς κατά την δική μου άποψη, να επιλέγουν το πόσο Ευρωπαίοι είναι σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και λειτουργούσαν σχεδόν στις πλείστες περιπτώσεις ως δορυφόροι των ΗΠΑ, εντός της Ευρώπης”, σημείωσε.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι σήμερα η Ευρώπη πληρώνει δυστυχώς τον ευτελισμό της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στο ΗΕ, γιατί στην λογική των εσωκομματικών διαδικασιών ο Ντέιβιτ Κάμερον οδήγησε το ΗΒ σε αυτό το δημοψήφισμα, εκβιάζοντας, όπως είπε, τους θεσμούς της Ευρώπης, για να αποδείξει ότι έχει κερδίσει περισσότερα λάφυρα με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε.

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε παράλληλα ότι η έξοδος του ΗΒ θα πρέπει να σημαίνει οριστική έξοδο , αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι θα υπάρχουν ειδικές σχέσεις καθώς το ΗΒ δεν είναι μια αμελητέα χώρα.

Για τις επιπτώσεις του Brexit στην Κύπρο, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι υπάρχουν και αρνητικά και θετικά στοιχεία και κάλεσε να γίνουν ψύχραιμες αναλύσεις χωρίς πανικό.

Σίγουρα είπε, θα επηρεαστεί η εισροή τουριστών από το ΗΒ λόγω της ισοτιμίας της λίρας που θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά και θα έχουμε και κάποια προβλήματα με τους Κύπριους φοιτητές που θα επιλέξουν την Αγγλία για σπουδές και όχι τους υφιστάμενους. Στα θετικά, ο κ. Παπαδάκης συμπεριέλαβε την προοπτική η Κύπρος να προσελκύσει εταιρείες από το ΗΒ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network