MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάνω από δύο χρόνια αναμονή για ΠΑΠ τεστ στο δημόσιο (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Εξοργίζει η ανάρτηση Κύπριου πολίτη και συνάμα επιβεβαιώνει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία με τις μεγάλες λίστες αναμονής — Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την εφαρμογή προγράμματος για άμβλυνση του προβλήματος με τις λίστες αναμονής ασθενών

Advertisement

Γυναίκα επισκέφθηκε τη Γυναικολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείο και ζήτησε να της κλείσουν ραντεβού ώστε να υποβληθεί στο γυναικολογικό τεστ Παπανικολάου (ΠΑΠ). Το αίτημα της έγινε δεκτό ωστόσο θα πρέπει να περιμένει μέχρι… το 2018 οπόταν και ορίστηκε το ραντεβού της!

Για του λόγου το αληθές η φωτογραφία που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο σύζυγός της για να εκφράσει την αγανάκτηση του χαρακτηρίζοντας το περιστατικό απίστευτο αλλά και ανάξιο σχολιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεστ ΠΑΠ είναι μία εξέταση για την πρόσληψη του καρκίνου του τραχήλου και οι γυναικολόγοι προτρέπουν τις γυναίκες να υποβάλλεται στη συγκεκριμένη εξέταση μία φορά τον χρόνο.

Πρόγραμμα για να «κτυπηθούν» οι λίστες αναμονής

Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις λίστες αναμονής ασθενών για παροχή ενδονοσοκομειακή φροντίδα λέγοντας ότι το Υπουργείο θα εισάγει σχετικό πρόγραμμα ώστε να αμβλύνει το πρόβλημα.

«Σε μια προσπάθεια να ‘κτυπηθούν’ οι λίστες αναμονής οι οποίες χρονίζουν ανακοινώνεται σήμερα ότι, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εισάγεται πρόγραμμα που στοχεύει στην εκμετάλλευση των υποδομών του δημοσίου, πρωτίστως, αλλά και του στελεχικού προσωπικού των δημοσίων νοσηλευτηρίων μέσω πιλοτικών προγραμμάτων υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές ώρες».

Πρόσθεσε ότι στόχος του προγράμματος είναι, «να ‘κτυπηθούν’ οι λίστες αναμονής, ενώ παράλληλα προνοούνται διαδικασίες επικουρικής παραπομπής στον ιδιωτικό τομέα των ευρισκομένων στις λίστες αναμονής που δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την υπερωριακή απασχόληση του απογεύματος στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network