MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάνω από 450 χιλιάδες Ρώσοι και Ιρανοί σε 4 μήνες στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Πάνω από 450 χιλιάδες Ρώσοι και Ιρανοί σε 4 μήνες στα κατεχόμενα – Τι αναφέρει ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φικρί Τόρος

Μόνο από την Ρωσία και από το Ιράν ήρθαν 460.000 στα κατεχόμενα τους πρώτους 4 μήνες του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φικρί Τόρος.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τορός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Κίπρις σημείωσε ότι αυτοί είναι άνθρωποι που ήρθαν με σκοπό την επένδυση ή τον τουρισμό. «Πρέπει να τύχει σωστής διαχείρισης αυτή η ένεση στην οικονομία μας. Ούτως ώστε να συμβάλει θετικά τόσο στα δημόσια οικονομικά όσο και στο ΑΕΠ και την ευημερία που αναλογεί στο κατά κεφαλήν εισόδημα».

Λόγω των κυρώσεων που επιβάλλονται στην Ρωσία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία η αναζήτηση τρόπων απαλλαγής από την εξάρτηση από την ρωσική ενέργεια μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε λέγοντας ότι «η Δύση ψάχνει να απαλλαχτεί από την εξάρτηση από την ρωσική ενέργεια και να βρει εναλλακτικούς πόρους. Για τον λόγο αυτό ήρθε ξανά στην ημερήσια διάταξη η Ανατολική Μεσόγειος και στο μέλλον μπορεί να υπάρξει σοβαρή κινητικότητα σε αυτή την περιοχή».

Σημεία διέλευσης στις Πύλες Αμμοχώστου και Πάφου ζητεί ξανά ο Τόρος

Την μεγάλη σημασία του ξένου κεφαλαίου που έρχεται στα κατεχόμενα από το εξωτερικό υπογράμμισε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φιρκί Τόρος σε εκπομπή της Kıbrıs TV χθες, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι ο κ. Τόρος πρόσθεσε ότι χρειάζεται να ανοίξει η Πύλη Αμμοχώστου και η Πύλη Πάφου στα μέρη που η τροχαία είναι πιο πυκνή στην Λευκωσία. «Η Πύλη Αμμοχώστου θα είναι σημείο διέλευσης οχημάτων επιπρόσθετα με τον Άγιο Δομέτιο και θα μειωθεί η συμφόρηση στον Άγιο Δομέτιο».

Σημειώνοντας ότι μόνο από αέρος και θαλάσσης υπάρχει πρόσβαση στα κατεχόμενα και το ξένο κεφάλαιο και τα τουριστικά έξοδα είναι μια σοβαρή ένεση στην οικονομία, ο κ. Τόρος ανέφερε ότι το ψευδοκράτος είναι ένας μικρός χώρος με περιορισμένο πληθυσμό και επομένως είναι περιορισμένο και το κατά κεφαλήν εισόδημα και γι’ αυτό έχουν μεγάλη σημασία οι ξένοι πόροι.

Επισημαίνοντας ότι σήμερα ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι τουριστικοί πράκτορες υποδεικνύουν ως σημεία αναφοράς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου όταν πουλούν τα ταξίδια τους, ο κ. Τόρος είπε ότι δεν είναι μόνο Ελληνοκύπριοι που περνούν από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network