MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάνω από 35% αύξηση στην τιμή λαχανικών… ποια άλλα τρόφιμα ακρίβυναν. Έρχονται νέες αυξήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

«Πονοκέφαλος» από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων – Αναμένεται μεγαλύτερη άνοδος – Τα τρόφιμα που εκτοξεύθηκαν – Τι ανέφερε στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης

Ολοένα και πιο αυξημένες οι τιμές των τροφίμων, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των καταναλωτών.

Advertisement

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι στα ύψη έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των σιτηρών, των δημητριακών και των λιπασμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν.

Κληθείς να σχολιάσει τα πιο πάνω, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε στη Cyprus Times ότι «βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση» και ότι δυστυχώς οι επόμενοι μήνες θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας εξήγησε ο κ. Δρουσιώτης, από τον μήνα Ιούνιο οι τιμές των προϊόντων αναμένεται να καταγράψουν περεταίρω αύξηση μιας και ο πληθωρισμός (ο οποίος περιλαμβάνει 805 προϊόντα και υπηρεσίες με τις τιμές κάθε μήνα) από το 8,8% που βρισκόταν τον Απρίλιο, θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό από τον Ιούνιο και μετά.

Τα τρόφιμα που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις 

Όσον αφορά τα τρόφιμα που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Κύπρο, συγκριτικά με τον μήνα Ιανουάριο και Απρίλιο, αξίζει να αναφερθεί ότι, πρώτο στη λίστα της ταξινόμησης ECOICOP είναι τα φρέσκα λαχανικά με αύξηση 35,86%.

Ακολουθεί το χοιρινό κρέας με 12,84%, τα ζυμαρικά με 8,73%, το ψωμί με 8,36, το ρύζι με 8,32% και το βοδινό με το μοσχάρι στο 6,40%.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι αύξηση της τάξεως του 6,36% κατέγραψαν οι παιδικές τροφές, ενώ 6,05% τα κατεψυγμένα θαλασσινά.

Στη συνέχεια ακολουθούν αλεύρι και άλλα δημητριακά με 5,86% αύξηση, ελαιόλαδο με 4,86%, δημητριακά πρωινού και πατατάκια (τσιπς) με 4,26%, φρέσκο γάλα 4,19% και ζαχαρωτά, μαρμελάδα, μέλι και σοκολάτα με 4,04%.

Τέλος, πίτσα, πίτα και γαλακτοκομικά προϊόντα με αύξηση 3,41%, φρέσκα ψάρια με 3,36% και έτοιμα γεύματα με 3,35%.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network