MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάνε για διεθνή εντάλματα… περιμένουν εξηγήσεις για αξιωματικούς της Αστυνομίας που βρέθηκαν στο βαν

Advertisement

Sponsored by exness

Παρά την χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου Λάρνακας να αφήσει ελεύθερους τους τρεις που συνελήφθησαν την Πέμπτη για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, κάνοντας λόγο στην απόφαση του για «ύπαρξη ανακριτικού έργου που από μόνη της δεν δικαιολογεί προσωποκράτηση» η Αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές έρευνες, με αρμόδια πηγή να αναφέρει ότι πρόκειται για εξέλιξη που δεν επηρεάζει το έργο της.

Η προσοχή των ανακριτών στρέφεται τώρα στην εκτέλεση των τριών ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν χθες σε σχέση με την υπόθεση εναντίον Τal Jonathan Dillian, CEO της WS Wispear Systems Ltd,  τoυ συνεργάτη του Avraham Shahak Avni και ενός ακόμα προσώπου που σχετίζεται με την εταιρεία.

Advertisement

Το γεγονός ότι ο Dillian παρά τις διαβεβαιώσεις του, δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Κύπρο και ενώπιον της Αστυνομίας είναι κάτι που προβληματίζει τους ανακριτές και σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι και ο Avni βρίσκεται εκτός Κύπρου, αναμένεται οι αρχές να αιτηθούν έκδοση διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων για σύλληψη τους.

Ο Dillian μάλιστα φροντίζει να κάνει την παρουσία του… αισθητή μέσω των γραπτών του ανακοινώσεων με τις οποίες καταφέρεται εναντίον της Κυπριακής Αστυνομίας.

Η αναφορά για αξιωματικό της ΥΚΑΝ στο βαν…

Πάντως κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ξεχώρισε η αναφορά του συνηγόρου υπεράσπισης των τριών Άντρου Πελεκάνου, ο οποίος αφού απέδωσε αλλότρια κίνητρα στην Αστυνομία, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αξιωματικό της ΥΚΑΝ που σε μία περίπτωση βρέθηκε μέσα στο βαν. Και επέμεινε ότι η Αστυνομία γνώριζε.

«Κάθε φορά που μετακινείτο το όχημα, ζητείτο και λαμβανόταν άδεια από συγκεκριμένη υπηρεσία που υπαγόταν στο Υπουργείο Μεταφορών, ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε εκτός από τους υπαλλήλους της εταιρείας και ανώτερος αξιωματικός συγκεκριμένου τμήματος της Δύναμης και πως σε μία περίπτωση βρισκόταν και υπεύθυνος της ΥΚΑΝ» είπε συγκεκριμένα.

Η αναφορά του αυτή δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» για την Αστυνομία που είχε ακούσει ξανά τον κύριο Πελακάνο να κάνει την ίδια αναφορά, χωρίς ωστόσο να δίδει περαιτέρω στοιχεία, αν και του ζητήθηκε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network