MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάλη μέχρι θανάτου… νεκρός μετά από απανωτές μαχαιριές ο Ευαγγέλου. Το χρονικό του ανεξιχνίαστου εγκλήματος του 1998

Advertisement

Sponsored by exness

Μια στυγερή δολοφονία που έμεινε ανεξιχνίαστη… Μια οικογένεια περιμένει ακόμα να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού της – Βρέθηκε άγρια μαχαιρωμένος το πρωί της 25ης Ιουνίου σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Lady’s Mile – Όλες οι πληροφορίες και μαρτυρίες που είχαν εξασφαλίσει τότε οι ανακριτές της υπόθεσης – Τακτική της Βρετανικής Αστυνομίας να «επιστρέφει» σε ανεξιχνίαστα εγκλήματα – Ελπίδα ότι σήμερα το DNA θα δώσει κάποιες απαντήσεις

«Από τις πρώτες εξετάσεις διαφάνηκε ότι η αστυνομία είχε να κάνει με υπόθεση άγριας δολοφονίας, αφού το θύμα έφερε εφτά περίπου μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Διαφάνηκε επίσης ότι πριν, θύμα και δράστες ή δράστης πάλεψαν σε παραπλήσιο χώρο. Ενώ το θύμα φαίνεται να σύρθηκε βαριά πληγωμένο στο αυτοκίνητο του, όπου ξεψύχησε αβοήθητο».

Advertisement

Αυτά ανέφεραν μεταξύ άλλων τα ρεπορτάζ της εποχής για το στυγερό έγκλημα, που 23 χρόνια μετά επανέρχεται στη δημοσιότητα, αφού η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης που έμεινε ανεξιχνίαστη.

Ο Μιχάλης Σάββα Ευαγγέλου βρέθηκε στις 7 το πρωί της 25ης Ιουνίου 1998 νεκρός στο αυτοκίνητο της κοπέλας του, έξω από το γήπεδο Ζακακίου στην περιοχή του Lady’s Mile. Θα την αρραβωνιαζόταν την επόμενη Κυριακή.

«Υπάρχει ένα αυτοκίνητο με έναν νεκρό μέσα» ανέφερε η ανώνυμη πληροφορία που είχε φτάσει στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, από την πρώτη στιγμή οι ανακριτές που διερευνούσαν τότε την υπόθεση του στυγερού εγκλήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ευαγγέλου προφανώς είχε προκαθορισμένο ραντεβού με κάποιον ή κάποιους.

Τότε είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία ότι νωρίς εκείνο το βράδυ πήγε για δείπνο με την μέλλουσα αρραβωνιαστικιά του σε κέντρο της Λεμεσού. Εν συνεχεία την μετέφερε στο σπίτι αναφέροντας της ότι είχε δουλειά και θα επέστρεφε το ξημέρωμα. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι αργότερα θεάθηκε σε νυχτερινό κέντρο να συνομιλεί με δύο πρόσωπα. Τελευταία του στάση, αρτοποιείο στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα. Από εκείνη τη στιγμή δεν τον είδε ξανά κανείς. Μετά βρέθηκε νεκρός.

24 Ιουνίου 2021

Ο φάκελος της υπόθεσης δεν ανοίγει ξανά επειδή προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο, όπως μας εξηγήθηκε από αρμόδια πηγή των Βρετανικών Βάσεων, αλλά στα πλαίσια τακτικής που ακολουθείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, για τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Η ελπίδα στο DNA

Όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν σε σχέση με την υπόθεση, θα τύχουν επανεξέτασης και εκφράζεται η ελπίδα ότι ίσως οδηγήσουν σε κάποιο στοιχείο. Από την Αστυνομία εκφράζεται ελπίδα, ότι η νέα μεθοδολογία, συμπεριλαμβανομένων των βελτιωμένων εξετάσεων DNA και των δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα ρίξουν φως και ίσως οδηγήσουν σε εξιχνίαση της υπόθεσης, έστω και 23 χρόνια μετά.

Σε δηλώσεις του ο Ανώτερος Υπαστυνόμος των Β.Β, Πανίκος Παναγή, ο οποίος ηγείται της αστυνομικής έρευνας ανέφερε «ανήμερα της επετείου της ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα πριν από 23 χρόνια, απευθύνουμε έκκληση σε όποιον έχει να δώσει πληροφορίες».

Όπως υπογραμμίζει, «όλες οι πληροφορίες θα χειρίζονται με μεγάλη εμπιστευτικότητα και ελπίζουμε να βρούμε τον υπεύθυνο, για να προσφέρουμε κάποια ανακούφιση στην οικογένεια του αποθανόντος».

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων απευθύνει έκκληση προς το κοινό, εάν κατέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, να καλέσουν στα τηλέφωνα 25967227 ή 25967278.

Όπως πληροφορούμαστε, οι φάκελοι άλλων δύο σοβαρών εγκλημάτων που έμειναν ανεξιχνίαστα στα συρτάρια της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, αναμένεται να ανοίξουν και πάλι σε κατοπινό στάδιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network