MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παιδεία σε αδιέξοδο…

Advertisement

Sponsored by exness

Ολομέτωπη σύγκρουση Κυβέρνησης-Εκπαιδευτικών Οργανώσεων – Σε πλήρη αδιέξοδο ο διάλογος – Χάθηκε κάθε ελπίδα για να βρεθεί η χρυσή τομή, μετά την ομόφωνη απόρριψη της πρότασης του ΠτΔ, στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς-Θα είναι ή δεν θα είναι στα σχολεία στις 3 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί; Θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Το μεγάλο ερώτημα – Την Τρίτη το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία των εκπαιδευτικών  

Advertisement

Με φόντο την προγραμματισμένη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Προεδρικό το απόγευμα της Τρίτης «με σύνθημα όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου» συνεχίζεται η σύγκρουση στον τομέα της Παιδείας, στο παραπέντε της νέας σχολικής χρονιάς.  Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι «εμείς έχουμε την πορεία της Τρίτης μπροστά μας και για αυτή προετοιμαζόμαστε. Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα συμβούλια. Μπήκε ταφόπλακα με την πρόταση του Προέδρου».

Σε ερώτηση εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία, λαμβανομένου υπόψη και των χθεσινών αναφορών του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννου Σωκράτους, ότι θα είναι στα σχολεία, ο κύριος Φυλακτού είπε ότι οι Εκπαιδευτικοί στις 3 Σεπτεμβρίου θα είναι στα σχολεία.

Με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις συστρατεύονται και οι οργανώσεις των μαθητών.

Χθες με ομόφωνη απόφαση τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που κατατέθηκε στις 23 Αυγούστου, κίνηση που αναζωπύρωσε το ήδη τεταμένο κλίμα στον τομέα της Παιδείας και οδήγησε σε πλήρη αδιέξοδο, με την Κυβέρνηση να προειδοποιεί για αντιμέτρα σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί απέχουν των καθηκόντων τους και να στέλνει το μήνυμα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, λειτουργούς των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας για την εξέταση μέτρων.

Σε μία άλλη εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση στις 9 το πρωί της Τρίτης, για ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την κρίση στη Δημόσια  Εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πιο πάνω θέμα ο Υπουργός Παιδείας  και Πολιτισμού  και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ,  ΟΛΤΕΚ και  ΠΟΕΔ.

Σε ανάρτηση η Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου ρίχνει κεραυνούς στις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network