MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παγκύπρια εκστρατεία Αστυνομίας σε σχολεία για πρόληψη νεανικής παραβατικότητας. 15 νεαροί οδηγήθηκαν στο τμήμα

Advertisement

Sponsored by exness

Συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς – 15 νεαροί οδηγήθηκαν στο τμήμα – Εντοπίστηκαν κάνναβη, πυροτεχνήματα και σπρέι

Advertisement

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες σήμερα, λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, παγκύπρια για στόχο την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας.

Οι εκστρατείες διενεργούνται στο πλαίσιο και της στενής συνεργασίας της Αστυνομίας με το Υπουργείο Παιδείας και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, όπου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, εξαγγέλθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της επιχείρησης, η οποία διήρκησε από τις 7μ.μ. χθες – 8π.μ. σήμερα, έγιναν περιπολίες σε γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες ομάδες μαθητών.

Κατά τη διάρκεια των περιπολιών, εντοπίστηκαν δύο τσάντες που ανήκαν σε μαθητές και όπως διαπιστώθηκε περιείχαν έναν πυρσό και πέντε πυροτεχνήματα. Τα πιο πάνω κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ενώ δύο νεαροί αφού οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Επιπρόσθετα, έξω από δύο λύκεια στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία νεαρά πρόσωπα για παράνομη κατοχή κροτίδων – πυροτεχνημάτων, τέσσερα πρόσωπα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών (εννέα γραμμάρια κάνναβης), ένα πρόσωπο για παράνομη κατοχή επιθετικού οργάνου (σιδερογροθιά), καθώς και ένα πρόσωπο για παράνομη κατοχή περιουσίας (6.300 ευρώ). Τα πιο πάνω πρόσωπα, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Επίσης, άλλα εννέα πρόσωπα οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρίθηκαν γραπτώς χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους.

Εξάλλου, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που έγινε σε διάφορα σχολικά κτίρια στην πόλη και τα προάστεια, λήφθηκε πληροφορία ότι σε πάρκο, υπήρχαν συγκεντρωμένα νεαρά πρόσωπα. Σε έρευνα που έγινε σε 20χρονο, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

Επίσης, σε παρακείμενο χωράφι, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μία μοτοσικλέτα, η οποία είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία στις 28/8/2019.

Παράλληλα, στην επαρχία Αμμοχώστου, περίπολο της ΑΔΕ Αμμοχώστου, εντόπισε σε σχολικό κτίριο νεαρούς, οι οποίοι στη θέα της Αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν αναγραφεί διάφορα συνθήματα πάνω στους τοίχους του σχολείου.

Σημειώνεται ότι, οι παγκύπριες εκστρατείες της Αστυνομίας έξω από σχολικά κτίρια για πρόληψη και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ούτως ώστε η νέα σχολική χρονιά να κυλίσει ομαλά χωρίς προβλήματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο, η Αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στο πλευρό του μαθητόκοσμου. Στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network