MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάφου για Αρχιεπίσκοπος ακόμα και από την πρώτη ψηφοφορία

Advertisement

Sponsored by exness

Βάσει του πως διαμορφώνονται σήμερα οι «συμμαχίες» επόμενος αρχιεπίσκοπος θα είναι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος – Εφικτή από την πρώτη ψηφοφορία η ανάδειξη του

Κάτι παραπάνω από έκπληξη θα είναι αν από το Σάββατο κάθεται άλλος από τον Μητροπολίτη Πάφου στον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Advertisement

Μάλιστα, όπως διαμορφώνονται σήμερα οι λεγόμενες ιερές συμμαχίες, ο Πάφου Γεώργιος έχει πιθανότητα να εκλεγεί και από την πρώτη ψηφοφορία. Και μάλιστα σοβαρή.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος αποφάνθηκε ότι θα αναδείξει τον νέο αρχιεπίσκοπο το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων. Οι διεργασίες βρίσκονται από την Κυριακή κιόλας, οπότε διαμορφώθηκε το τριπρόσωπο από το λαό, σε πλήρη εξέλιξη.

Τις προηγούμενες μέρες οι συναντήσεις ήταν συνεχείς, ενώ τα τηλεφωνήματα έδιναν κι έπαιρναν. Και αυτές φαίνεται να κατέληξαν στον Πάφου Γεώργιο.

Πιο συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Πάφου θα έχει σίγουρα τις εξής ψήφους: Τη δική του, του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα και του Κιτίου Νεκτάριου. Επίσης στο πλευρό του, ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, Αρσινόης Παγκράτιος, ο επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος. Πέραν τούτων, ασφαλείς πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι τον Γεώργιο θα στηρίξουν τόσο οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας Βασίλειος και Ταμασού Ησαΐας (αφού γνωρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία) όσο και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Άρα δέκα ψήφοι.

Τον Λεμεσού Αθανάσιο θα στηρίξουν, ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος όπως ανακοίνωσε σήμερα και οι επίσκοποι Λήδρας, Αμαθούντας και Νεαπόλεως. Συν η δική του ψήφος, σύνολο πέντε.

Μοναδικό ερωτηματικό, με βάση τα δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή, η ψήφος του Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal