MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάφος 2017: Οι «Πλάνητες» στο εναρκτήριο πρόγραμμα

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα διεθνές εικαστικό και ερευνητικό εγχείρημα με τη συμμετοχή γνωστών εικαστικών από την Πάφο, την Κύπρο και τη λεκάνη της Μεσογείου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εναρκτήριου προγράμματος του Πάφος 2017.

Advertisement

Οι “Πλάνητες” αναφέρονται τους περιπλανώμενους, άρα τους ταξιδιώτες του κόσμου από τον Αγαπήνορα μέχρι και τον Απόστολο Παύλο και τον Άγιο Νεόφυτο και βέβαια την Αφροδίτη , αλλά και τους πρόσφυγες διαχρονικά έως τους σημερινούς μετανάστες. Η έκθεση σε επιμέλεια της Έλενας Πάρπα ξεκίνησε στις 17:00 από την παλιά ηλεκτρική και εκτείνεται στην οικία της οδού  Shelley σε μια εναλλακτική περιήγηση στον αστικό ιστό της πόλης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ  η Ελένη Πάρπα εξήγησε πως η προέλευση της λέξης πλάνης, πλάνητες,  είναι οι περιπλανώμενοι άνθρωποι χωρίς µόνιµη διαµονή, που µετακινούνται διαρκώς χωρίς να εγκαταλείπουν το δικαίωμα της κατά βούληση άφιξης ή αναχώρησής τους.

Η έκθεση πλαισιώνεται,-όπως είπε- από πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και συνοδεύεται από κατάλογο µε τη συµµετοχή των Ευαγόρα Βανέζη, Esra Plumer Bardak, Michelangelo Corsaro, Peter Eramian, Henriette Huldisch, Γαβριήλ Κουρέα, Χρυσταλλένης Λοϊζίδου, Αλεξάνδρας Μαγκλή, Χριστόδουλου Παναγιώτου, Μαρίας Πετρίδη, Κυριάκου Σπύρου, Έλενας Στυλιανού, Ευανθίας Τσελίκα και Άλκη Χατζηανδρέου.

Συµµετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Rosa Barba, Inal Bilsel, Andrea Bruno, Banu Cennetoğlu, Ναταλί Γιαξή, Χάρις Επαµεινώνδα, Ben Evans και Άλκης Χατζηανδρέου, Elizabeth Hoak-Doering, Ελένη Καµµά, Nurtane Karagil, Λητώ Κάττου, Μαριάννα Κωνσταντή, Μαρίνα Ξενοφώντος, Λευτέρης Ολύµπιος, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Γιώργος Πέτρου, Re Aphrodite, Έφη Σαββίδη, Σωκράτης Σωκράτους, Λευτέρης Τάπας, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαριάννα Χριστοφίδου

Όπως παρατηρεί ο Γάλλος ανθρωπολόγος Michel Agier, η παρούσα στιγµή της προσφυγικής κρίσης και της αναγκαστικής µετανάστευσης αναδεικνύει µια διαφορετική όψη στην εµπειρία της περιπλάνησης, ανέφερε  η κ.Πάρπα  .

Η έκθεση “Πλάνητες” πραγματοποιείται σήμερα και αύριο  στο πλαίσιο του εναρκτήριου προγράμματος των εκδηλώσεων του Πάφος 2017 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου  2017 .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network