MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ούτε η πρόσβαση σε 9 εκατομμύρια συσκευές… ούτε οι κεραίες στο αεροδρόμιο έπεισαν το Δικαστήριο

Advertisement

Sponsored by exness

Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες για το κατασκοπευτικό βαν – «Η ύπαρξη ανακριτικού έργου από μόνη της δεν δικαιολογεί προσωποκράτηση», ανέφερε η δικαστής – Ενήμερη η Αστυνομία για τις κινήσεις του βαν ανέφερε ο δικηγόρος των τριών – Ο ρόλος τους στην εταιρεία – «Επικεφαλής της ΥΚΑΝ ήταν εντός του βαν» – Πρόσβαση σε 9 εκατομμύρια συσκευές μέσω κεραιών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Εκκρεμούν 3 εντάλματα… Dillian, Avni και άλλο ένα πρόσωπο

«Χαστούκι» στις Αρχές η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο απέρριψε αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση των τριών που συνελήφθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης για την πολύκροτη υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν.

Advertisement

«Η ύπαρξη ανακριτικού έργου από μόνη της δεν δικαιολογεί προσωποκράτησης» ανέφερε η δικαστής Δώνα Κωνσταντίνου. «Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα μήνα και είναι γνωστό στους μάρτυρες. Αν ήθελαν να επηρεάσουν μάρτυρες θα το έκαναν».

Ενώπιον Δικαστηρίου έγινε αναφορά στον ρόλο των τριών προσώπων και ο συσχετισμός τους με την εταιρεία και τη δράση της. Όπως αναφέρθηκε εναντίον τους διερευνήθηκε και το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο ρόλος των τριών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, η 41χρονη είναι εκ των διευθυντών της εταιρείας WiSpear μαζί με τον Dillian ενώ εμφανίζεται και ως συνεργάτης του Avni. Είναι το πρόσωπο που υπέγραψε τα έγγραφα για ενοικίαση του ορόφου όπου εντοπίστηκε ο εξοπλισμός της εταιρείας.

O 35χρονος εμφανίζεται ως το πρόσωπο που οδηγούσε το βαν καθώς και ως αποθηκάριος της εταιρείας, ενώ ο 30χρονος ως προγραμματιστής που εργάζεται για την εν λόγω εταιρεία.

Ενήμερη η Αστυνομία είπε ο δικηγόρος των τριών. «Επικεφαλής της ΥΚΑΝ ήταν εντός του βαν»

Ο δικηγόρος των τριών προσώπων Άντρος Πελεκάνος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Αστυνομία ήταν ενήμερη για τις κινήσεις και τη δράση του βαν. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ενώπιον Δικαστηρίου, στο βαν ήταν και επικεφαλής της ΥΚΑΝ, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει.

Τόνισε δε ότι ουδέποτε το βαν έδρασε για παράνομο σκοπό κάνοντας λόγο για «αλλότριους σκοπούς» πίσω από την όλη διαδικασία.

Πρόσβαση σε 9 εκατομμύρια συσκευές μέσω κεραιών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Καταθέτοντας ο μάρτυρας της Αστυνομίας, σημείωσε ότι μέσω κεραιών που βρίσκονται εγκατεστημένες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, υπήρχε πρόσβαση σε 9 εκατομμύρια συσκευές. «Υπήρξε πρόσβαση σε ένα εκατομμύριο σημεία που διαθέτουν δυνατότητα πρόσβασης στο wi-fi.»

Εκκρεμούν 3 εντάλματα… Dillian, Avni και άλλο ένα πρόσωπο

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πάντως εκκρεμούν άλλα 3 εντάλματα.

Όπως μετέδωσε σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Cyprus Times, τα δύο αφορούν τους Dillian και Avni, ενώ το τρίτο αφορά πρόσωπο που σχετίζεται με την εταιρεία.

Και 3η ανακοίνωση της WiSpear. «Σε πανικό η Αστυνομία»

Δεν παρασύρθηκε από τις εικασίες της Αστυνομίας η Κυπριακή Δικαιοσύνη αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ κάνει λόγο για πανικό της κυπριακής Αστυνομίας.

«Κύπριοι πολίτες βρέθηκαν υπό κράτηση, κατηγορούμενοι επί της ουσίας μόνο και μόνο για το ότι εκτελούσαν εργασίες που εμπλέκονταν η εταιρεία μας. Μια γυναίκα γιατί υπέγραψε την επιταγή μίσθωσης του ρυμουλκού οχήματος του βαν. Δύο άντρες επειδή τοποθέτησαν τους ενισχυτές σήματος wifi στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας για σκοπούς της Hermes.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network