MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όταν ο Λιγνάδης ανέβαζε παραστάσεις στην Κύπρο… Σε ετοιμότητα οι κυπριακές αρχές

Advertisement

Sponsored by exness

Στο ακουστικό και σε ετοιμότητα οι κυπριακές διωκτικές αρχές εάν τους ζητηθεί να συνδράμουν τον έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην υπόθεση Λιγνάδη που προκαλεί σοκ – Στο επίκεντρο η παρουσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια στην Κύπρο

Την ώρα που η Ελλάδα «σείεται» από τις καταγγελίες που έρχονται η μία μετά την άλλη στο φως και βαραίνουν τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος απολογείται στην τακτική ανακρίτρια για κατά συρροή βιασμό, ο δημόσιος διάλογος μεταφέρεται και στην Κύπρο. Και αυτό εξαιτίας της παρουσίας του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο νησί μας, σε δύο περιπτώσεις, τα προηγούμενα χρόνια.

Advertisement

Η πρώτη ήταν το 2012, όταν βρέθηκε στην Κύπρο για να ανεβάσει ως σκηνοθέτης την παράσταση «Το ξύπνημα της Άνοιξης», βασισμένη στο ομότιτλο και αμφιλεγόμενο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, το οποίο ήταν για αρκετά χρόνια απαγορευμένο στη Γερμανία.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στον «Πολίτη» ο Λιγνάδης, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, πως στο έργο θέλησε να αποτυπώσει ό,τι σημαίνει νεότητα. «Για μένα νεότητα θα πει αγκίστρωση στα άκρα, λαγνεία για τον κίνδυνο και το άγνωστο. Και την ορμή που χαρακτηρίζει τους νέους, την κράτησα στην παράσταση». «Η παράσταση συνοδεύεται από το ερωτικό ξύπνημα των μαθητών ενός επαρχιακού σχολείου αλλά και το ξύπνημα των ονείρων τους. Θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, η κακοποίηση, η αυτοκτονία, τίθενται στο έργο του Βέντεκιντ» είχε αναφερθεί τότε.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη ημερομηνίας 21.12.2012

«Δουλέψαμε με τη νεανική τάση να γελοιοποιήσουμε το κατεστημένο», είπε ο κ. Λιγνάδης, ο οποίος ήταν κατά την συνέντευξη τύπου περικυκλωμένος από μια ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών που δήλωσαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω παράσταση.

Συνόψισε, όμως, καλύτερα ο Ανδρέας Φυλακτού: «Η παράσταση κινείται στα άκρα. Ή θα αρέσει πολύ, ή δεν θα αρέσει καθόλου. Πιθανώς θα προκαλέσει».

Η δεύτερη φορά που βρέθηκε στην Κύπρο, ήταν το 2016, ως ηθοποιός του θιάσου στη παράσταση  «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, της μεγάλης συμπαραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας.

Κανένα αίτημα για συνδρομή, ακόμα

Πάντως οι κυπριακές διωκτικές αρχές δηλώνουν ετοιμότητα να συνδράμουν τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το βαρύτατο κατηγορητήριο κατά του Λιγνάδη, εάν και εφόσον τους ζητηθεί. Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times κανένα επίσημο αίτημα δεν έχει υποβληθεί στην Κυπριακή Αστυνομία, ωστόσο τα όσα αποκαλύπτονται παρακολουθούνται με προσοχή και υπάρχει ετοιμότητα για συνδρομή δεδομένου ότι βρέθηκε στο παρελθόν και στην Κύπρο.

Έρευνες σε όλα τα μέτωπα…

Στο μεταξύ, το ειδικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συνεχίζει τη διερεύνηση των πέραν των 20 υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον των ανακριτών και αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της εκκλησίας και τον ιατρικό κόσμο, όπως αυτές έχουν καταγραφεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network