MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οστά 4 Ε/κ στρατιωτών στη Μόρα εντόπισε ομάδα της ΔΕΑ

Advertisement

Sponsored by exness

Σε τέσσερις Ε/κ στρατιώτες, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν στο σημείο εκταφής μιας εκ των εννιά ομάδων της ΔΕΑ που πραγματοποιεί εργασίες κοντά στο χωριό Μόρα της Μεσαορίας στα κατεχόμενα, εδώ και ένα μήνα.

Advertisement

Ο Νέστορας Νέστορος, ο Ε/κ εκπρόσωπος στη ΔΕΑ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η συγκεκριμένη ομάδα κινούνταν με βάση μαρτυρία που υπήρχε παλαιότερα, και πριν από λίγες ημέρες Τουρκοκύπριος μάρτυρας επισκέφθηκε την περιοχή και έδωσε νέες, πιο συγκεκριμένες, οδηγίες για τον χώρο ταφής, όπου και εντοπίστηκαν τα λείψανα τεσσάρων ατόμων. Ο κ. Νέστορος ανέφερε ότι στη Μόρα αναζητούνται και άλλοι πιθανοί χώροι ταφής και στο γραφείο του Ε/κ εκπροσώπου βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνητική προσπάθεια, γι` αυτό και η συγκεκριμένη ομάδα θα παραμείνει στο χώρο.

Στο χώρο που εντοπίστηκαν οι τέσσερις, σημείωσε, βρέθηκαν και μεταλλικά αντικείμενα που φέρονται να ανήκουν σε όχημα. Ο Ε/κ εκπρόσωπος στη ΔΕΑ διευκρίνισε ότι οι εννιά ομάδες εκταφών ενεργούν σε οκτώ συνολικά σημεία, δύο στις ελεύθερες περιοχές και έξι στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Ε/κ εκπροσώπου, στο συγκεκριμένο σημείο όπου γίνονται οι εκσκαφές στη Μόρα, είχε φτάσει το φορτηγό του Φασιά στις 14 Αυγούστου 1974, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Παλαίκυθρο και επιχειρούσε να προχωρήσει νότια προς το Πυρόι. Στη διαδρομή αυτή και στο σημείο που βρίσκεται νοτιοδυτικά του χωριού Μόρα το φορτηγό με επιβαίνοντες αρκετά άτομα, ίσως και 40 στρατιώτες που προέρχονταν – σύμφωνα με μαρτυρίες – από το 226 Τάγμα Πεζικού, δέχθηκαν επίθεση από τουρκικά τανκ. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να αρχίσουν να τρέχουν για να σωθούν και κάποιοι να παραμείνουν στο φορτηγό όπου υπήρχαν εκρηκτικά και γι` αυτό σημειώθηκαν κάποιες εκρήξεις, σύμφωνα πάντοτε με τις μαρτυρίες.

Την ώρα της επίθεσης στο φορτηγό, χάθηκαν τα ίχνη οκτώ ατόμων, ο ένας εκ των οποίων είχε εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί παλαιότερα σε απόσταση περίπου 2 χλμ από το σημείο.

Από το 2010 και μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σημείο ομαδικής ταφής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network