MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οριστική λύση στην υδροδότηση της Πάφου με τη μονάδα αφαλάτωσης, λέει ο Υπ. Γεωργίας

Advertisement

Sponsored by exness

Οριστική λύση στην υδροδότηση της Πάφου με τη μονάδα αφαλάτωσης, λέει ο Υπ. Γεωργίας – Ικανοποίηση για ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγραμμάτων

Οριστική λύση δίνεται στην υδροδότηση της Πάφου με την δημιουργία της  μονάδας αφαλάτωσης Πάφου. Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της μονάδας τονίζοντας ότι  αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, για ενίσχυση της υδατοπρομήθειας από μη συμβατικές πηγές.

Advertisement

Ο κ. Καδής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Είναι ένα υδατικό έργο ύψιστης σημασίας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Επαρχία Πάφου, ενταγμένο στη μεγάλη στρατηγική αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών της Κύπρου μας, ανέφερε. «Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μονάδες, θα καλύπτεται μέχρι το 80% των αναγκών σε πόσιμο νερό των μεγάλων αστικών και τουριστικών περιοχών της Κύπρου, ικανοποιώντας σε πολύ σημαντικό βαθμό και τις αυξημένες οικιακές, επιχειρηματικές, τουριστικές και αγροτικές ανάγκες τους.»

Είπε ακόμη ότι η μονάδα αφαλάτωσης Πάφου θα ενισχύσει τις πηγές υδατοπρομήθειας του συστήματος ύδρευσης της πόλης, των περιχώρων και των κοινοτήτων της Πάφου, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή νερού ύδρευσης.

Η μονάδα εκτιμάται ότι, σε ετήσια βάση, θα συνεισφέρει στο υδατικό ισοζύγιο πέραν των 5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού. Το έργο υλοποιείται από την εταιρία Caramondani Desalination Plants, με τη μέθοδο της ιδιωτικής χρηματοδότησης, και καλύπτει την κατασκευή του έργου εντός 18 μηνών και τη λειτουργία του για 25 χρόνια.

Η Σύμβαση για το Έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία (περιλαμβανομένης της συντήρησης) της μονάδας αφαλάτωσης, με μέγιστη δυναμικότητα 15.000 κ.μ./μέρα.

Στη φάση λειτουργίας, υπάρχει πρόνοια για κατάσταση αναμονής της μονάδας (μηδενική παροχή) κυρίως σε περιόδους πολυομβρίας, καθώς και δυνατότητα λειτουργίας της μονάδας σε ενδιάμεσα στάδια, αναλόγως των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού στο φράγμα Ασπρόκρεμμου.

Οι εργασίες στη Μονάδα,  έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και αναμένεται η άφιξη των εμπειρογνωμόνων/συμβούλων του αναδόχου από την Ιταλία εντός του τρέχοντος μηνός, για τις διαδικασίες παράδοσης του έργου, εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network